Gânduri de sâmbătă seara

0 298

Măi, măi, măi.. Mă minunez văzând cum se aprind unii de mânie împotriva Ortodoxiei și cum se aprind alții de mânie, încercând să apere Ortodoxia.. Dragii mei, Ortodoxia trebuie trăită în pace și în bucurie. Ortodoxia trebuie mărturisită, nu apărată, căci nimeni nu va putea vreodată să distrugă Biserica cea drept-mărturisitoare a dogmelor celor adevărate.. Nu Biserica are de suferit cu ceva, nu credința are de suferit, ci oamenii care se îndepărtează de ea și se rătăcesc în multitudinea de învățături pline de elemente false și nedemne de sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu..

Gata, fraților, să terminăm cu mânia, căci nu cu mânie se mărturisește credința în blândul Iisus, ci cu pace și cu bunătate. Cu lacrimi în ochi.. Privește, omule, în ochii mei, vezi lacrimile mele de dor pentru Mântuitorul meu Iisus Hristos! Nu vezi cât sufăr de dorul Lui?.. Oare degeaba lăcrimez eu acum?.. Dacă El nu este Dragoste, pentru ce tânjesc eu acum?.. Dacă El nu este Iertare, pentru ce Îl caut eu, încărcat de păcate fiind?.. Dacă El nu este Odihnă, pentru ce tânjesc eu, cel ostenit de viața asta, după El?..

Privește-mă în ochi, omule, înțelege taina strălucirilor de lacrimi din ei! Privește-mă în ochi, omule, căci ochii aceștia ai mei sunt fereastră spre Dumnezeul meu după Care lăcrimez neîncetat în sufletul meu.. Dacă nu înțelegi taina ochilor mei nu vei înțelege nici credința mea. Iar dacă nu înțelegi credința mea, nu mă poți înțelege pe mine. Și atunci mergi liniștit pe drumul tău, iar eu voi merge mai departe pe drumul meu. Și te voi respecta mai departe, ca și până acum, chiar dacă voi adăuga mâhnirilor mele duhovnicești și pe aceea pentru tine, fiindcă te văd călătorind în întuneric..

Da, dragii mei, așa se mărturisește Calea, Adevărul și Viața, printr-o privire sinceră, blândă, plină de credință.. Cine nu înțelege o astfel de privire, “nu va crede nici dacă va învia cineva din morți”, cum zicea Domnul în Pilda bogatului nemilostiv. Și pe unul ca aceasta mai bine să-l lăsăm în grija lui Dumnezeu..
Dumnezeu să vă binecuvânteze azi, mâine și în fiecare zi!

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.