Condiția să jucăm play-off-ul din martie, ultima șansă pentru EURO 2020!

0 271

Dacă România va fi prezentă în play-off-ul Ligii Națiunilor, ultima șansă pentru calificarea la EURO, își va afla următorul adversar pe 22 noiembrie. Atunci când e programată tragerea la sorți, la sediul UEFA de la Nyon.

Pe cine ar putea întâlni tricolorii?

Fiecare divizie a Ligii Națiunilor are câte 4 locuri disponibile în play-off. Completarea pozițiilor se face începând cu Divizia D spre A.

Din a treia divizie în care s-au aflat și tricolorii, trei reprezentative au deja locul asigurat. Și-au câștigat grupa din Liga Națiunilor și nu au obținut calificarea directă prin intermediul preliminariilor: Scoția, Norvegia, Serbia.

Următoarele poziții libere ar fi în play-off-ul Diviziei A, de unde aproape sigur doar Islanda nu merge direct la EURO. Barajul constă în două dueluri, într-o singură manșă, semifinală și finală. Primul joc se dispută pe terenul formației mai bine clasate în ierarhia Nations League, gazda finalei se trage la sorți pe 22 noiembrie.

În cazul foarte probabil în care România va fi la baraj, variantele, în urma tragerii la sorți, vor fi următoarele:

  • În play-off ”A”. Dacă Irlanda de Nord nu lasă acasă pe una dintre Olanda și Germania, vom întâlni Islanda în deplasare în primul joc. Ar urma o finală în care putem întâlni, în funcție de tragerea la sorți inițială: din Divizia C – pe Bulgaria, Israel, Ungaria, sau din Divizia B, dacă Ungaria se califică direct – pe Irlanda de Nord, Irlanda, Danemarca, Slovacia, Țara Galilor (toate încă au șanse la calificarea directă).
  • În play-off ”C”. Am juca sigur primul meci în Scoția. Dacă învingem, putem întâlni învingătoarea dintre Norvegia și Serbia.

Leave A Reply

Your email address will not be published.