Dăncilă ar putea fi câștigătoare, la mustață, cu 51 %.

0 738

Așa cum spuneam, dacă era bine concepută, conferința de presă a candidatului Klaus Iohannis, cu jurnaliști favorabili lui, ar fi tranșat turul 2. Iohannis câștigând cu peste 60 % în fața lui Dăncilă. Însă a ieșit o catastrofa și n-a câștigat nimic din ce și-a propus.

1. Ca si când n-ar fi fost deajuns, atitudinea arogantă a președintelui din așa-zisa dezbatere i-a mai creat o mare vulnerabilitate. Dandu-i echipei de campanie a PSD un nesperat spațiu de manevră pentru a o plasa din nou pe Dăncilă pe un trend crescător, în ultimile 3 zile de campanie. Zilele decisive pentru stabilirea unei opțiuni de vot.

2. Asadar, scorul după dezbaterea paralelă a rămas același : 55-45 % în favoarea lui Iohannis. În joc au rămas de fapt 5 %, pentru ca 1 % scăzut de la unul din candidați înseamnă 2 % câștigate de celălalt.

3. S-a văzut lipsa unui comportament firesc ( minimă modestie, spontaneitate ) și accentuarea posturii de șef, indusă prin prestația de la BCU, în care candidatul Iohannis a afirmat că el “prezidează” și chiar a făcut-o cu jurnaliștii.

4. Pe aceasta vulnerabilitate creată în mod inexplicabil de echipa de campanie a PNL, Dăncilă îi va da lovitura de grație lui Iohannis. Fix la momentul potrivit pentru a inversa raportul de forţe. Mai ales că Iohannis e plecat din țară în următoarele 2 zile.

5. Procedeul este unul clasic, în oglindă : umanizarea candidatului Dăncilă, opusul “exterminatorului” Iohannis. În seara de joi 21 noiembrie va fi difuzat pe Antena 3, un reportaj, de Florentina Fântânaru, acasă la familia Dăncilă.

6. Calculele teoriei sistemelor de deservire în masă cu timp de așteptare limitat, arată că pregătirea și executarea unei contramăsuri eficiente, din partea echipei de campanie a PNL, ar depăși perioada legală care precede votarea.

7. Așadar teoretic, Dăncilă ar trebui să câștige turul 2. Asta dacă jocurile nu au fost făcute deja în altă parte, așa cum a lăsat să se înțeleagă dezbaterea lui Iohannis de marți, de la BCU.

(Expert militar, Valentin Vasilescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.