Cristiano Bergodi (FC Voluntari) – S-a găsit un ţap ispăşitor în Contra

0 272

Antrenorul echipei FC Voluntari, italianul Cristiano Bergodi, a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu a fost corect ce i s-a întâmplat selecţionerului echipei naţionale de fotbal a României, Cosmin Contra, care a fost găsit ”ţap ispăşitor”.

”În ultima vreme a fost mereu scandal cu naţionala în România, probabil că nu era aşa cu zece ani în urmă, echipa era probabil mai bună, erau jucători mai competitivi, dar când s-a aflat grupa eu am zis că nu e uşor să joci împotriva Suediei, Norvegiei şi Spania”, a comentat Bergodi ratarea calificării României la EURO 2020.

”E o perioadă de tranziţie, construieşte ceva cu nişte jucători tineri. Nu cred că a greşit Contra. Probabil că în acest moment asta e valoarea jucătorilor, sunt nişte jucători buni, dar prea cruzi pentru echipa mare. Şi la un club promovezi 1-2 jucători, încet-încet, iar jucătorii cresc împreună cu tot lotul. Nu e uşor şi s-a găsit un ţap ispăşitor în Contra, eu cred că ceea ce s-a întâmplat nu a fost corect, asta e valoarea din acest moment a echipei României”, a mai spus Bergodi.

Tehnicianul a comentat şi viitoarea adversară a României în barajul Ligii Naţiunilor pentru EURO 2020, ultima şansă de calificare a tricolorilor: ”Am antrenat un jucător islandez, Birkir Bjarnason, la Pescara. Nu cred că e o mare diferenţă între Scoţia şi Islanda. Nu pot să spun că aş cunoaşte foarte bine Scoţia, dar Islanda mi se pare o echipă bună, cu jucători puternici, şi atunci nu e uşor. Cred că România trebuie să aibă mai multă încredere cu un nou antrenor”.

Bergodi nu crede că Mirel Rădoi, selecţionerul echipei Under-21, va prelua naţionala de seniori pentru barajul din luna martie: ”Eu cred că Rădoi nu va prelua naţionala mare, dacă aş fi în locul lui nu m-aş duce la echipa mare. Toată lumea vorbeşte frumos despre echipa Under-21, a făcut un Campionat European frumos, trebuie să ducă munca la sfârşit şi după poate urma pasul spre echipa mare”.

”Cei de la federaţie vor analiza foarte bine şi vor alege un antrenor bun, dar nu vreau să nominalizez eu un posibil candidat”, a mai spus Bergodi.

Antrenorul ultimei clasate în Liga I a făcut şi o comparaţie între meciul Spania – România (5-0) şi Franţa – Republica Moldova (2-1): ”România a jucat cu Spania şi nu e uşor, fără niciun obiectiv, şi ştiţi cum e pentru jucătorii români să joci fără obiectiv, atunci au jucat aşa demoralizaţi, cu mulţi tineri şi e normal că nu a mers bine. Atitudinea e una dintre primele caracteristici pe care trebuie să le aibă o echipă. Am văzut meciul Franţa – Moldova, moldovenii au jucat bine, normal, s-au apărat, dar au făcut un meci în general bun, nu s-au făcut de râs, dar aveau şi obiectivul de a face puncte. România cu Spania, chiar dacă ar fi câştigat sau lua un punct, ce făcea, totul se terminase”.

Bergodi a vorbit şi despre reconstrucţia echipei Italiei, după ce a ratat calificarea la CM 2018, eliminată de Suedia: ”Italia, după ce a fost lăsată acasă de Suedia, a luat un antrenor foarte bun, Roberto Mancini, iar fotbalul italian a crescut încet-încet, sunt antrenori mai tineri, mi se pare că au făcut ceva deosebit, pentru că au început o reconstrucţie. O poate face şi România, dar trebuie să aibă răbdare, dacă tu vrei obiectiv imediat, nu e uşor nici pentru Cupa Mondială din 2022. Trebuie să ai 2-3 ani pentru a creşte tinerii. Italia are jucători buni, tineri, care joacă într-un campionat puternic”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.