China urmează să abordeze sarcini dificile în dezvoltarea rurală în 2020

0 378
China este pregătită să abordeze sarcini dificile în dezvoltarea rurală în anul următor, pe măsură ce își dezvoltă campania anti-sărăcie dar și obiectivul de a construi o societate moderat prosperă din toate punctele de vedere.
Bătălia împotriva sărăciei nu se va opri până ce victoria nu este complet asigurată, potrivit conferinței centrale de lucru rurale care s-a încheiat recent, în cadrul căreia autoritățile centrale au conturat o foaie de parcurs pentru activitatea legată de agricultură, zonele rurale și oamenii din mediul rural în 2020.
Se vor depune eforturi pentru a colectarea de resurse, pentru a spori sprijinul și a lua măsuri specifice pentru a consolida legăturile slabe din activitățile desfășurate în agricultură, zone rurale și oameni din mediul rural, conform unui comunicat publicat după întâlnire.
Conferința a solicitat oferte consistente pentru a scoate populația defavorizată din sărăcie și măsuri eficiente pentru a preveni căderea oamenilor înapoi în sărăcie. În 2019, China a făcut un avans important în reducerea sărăciei cu măsuri specifice, cu posibilități de a îmbunătăți veniturile a peste 10 milioane de persoane din aproximativ 340 de județe.
În zonele afectate de sărăcie profundă, inclusiv părți din Tibet, Xinjiang, Sichuan, Yunnan și Gansu, rata sărăciei a scăzut la 2 la sută de la 8,2 la sută în 2018.
Cu toate acestea, situația dezvoltării rurale este nesatisfăcătoare, deoarece atât riscurile și provocările de acasă și din străinătate, cât și presiunea scăderii economiei sunt în creștere, a declarat Han Changfu, ministru al agriculturii și afacerilor rurale.
”Cheia este să asigurăm producția și aprovizionarea constantă cu produse agricole importante, inclusiv cereale și animale, să garantăm ca impulsul din ce în ce mai mare al veniturilor oamenilor din mediul rural să nu fie atenuat și inversat, să asigurăm o victorie fermă în lupta împotriva sărăciei și să consolidăm verigile slabe ale infrastructurii rurale și serviciilor publice”, a spus ministrul agriculturii.
Ar trebui dezvoltate industrii capabile să crească veniturile oamenilor din mediul rural, în timp ce toate tipurile de lucrători calificați vor fi încurajați să se întoarcă în mediul rural pentru a înființa afaceri, se arată în comunicat.
Producția de cereale trebuie menținută stabilă, în timp ce creșterea procilor ar trebui să fie relansată într-o manieră mai rapidă. Facilitățile agricole moderne ar trebui să fie exstinse, iar facilitățile de logistică frigorifică vor fi extinse pentru asigurarea depozitării și conservării produselor.
China a obținut recolte foarte bogate de cereale timp de 16 ani consecutiv ajungând la 663,85 de milioane de tone anul acesta, depășind marcajul de 650 de milioane de tone înregistrat în ultimii 5 ani.
În ciuda realizărilor, capacitatea sa de producție a cerealelor rămâne a fi consolidată, a spus Han, adăugând că oamenii din unele locuri au redus producția de cereale sau chiar au oprit plantarea culturilor.
China se angajează să finalizeze cultivarea a 5,3 milioane de hectare de teren agricol de înaltă calitate și extinderea instalațiilor de irigații cu eficiență ridicată pentru economisirea apei în 1,3 milioane de hectare de teren agricol. Pentru a menține o recoltă bună, ministrul a spus că este esențial să se asigure stabilitatea politicilor și să se mențină plantări stabile.
Conferința a arătat clar că politicile funciare privind dezvoltarea industriilor rurale vor fi optimizate și că reforma pilotă a sistemului de drepturi de proprietate colectivă rurală va fi promovată la nivel național.
China dorește extinderea utilizării terenurilor agricole pentru încă 30 de ani de la expirarea celei de-a doua runde de contract în orașele și județele selectate în 2020, a spus Han.
Pentru a spori sentimentul de câștig al populației rurale, conferința a subliniat, de asemenea, eforturile de a stimula dezvoltarea infrastructurii rurale și a aprovizionării cu apă și de a îmbunătăți mediul de viață rural, educația, serviciile medicale, securitatea socială, activitățile culturale și mediul ecologic.

Leave A Reply

Your email address will not be published.