Ministrul de externe chinez: Încrederea și cooperarea China-Germania vor crește și mai mult după epidemie

0 427

Consilierul de stat și ministrul de externe chinez, Wang Yi, a declarat joi că încrederea și cooperarea între China și Germania vor crește și mai mult în urma testului epidemiei cu noul coronavirus.

Wang a făcut aceste afirmații la întâlnirea sa în Berlin cu cancelarul german Angela Merkel pe marginea celei de-a 56-a Conferințe de Securitate din Munchen (CSM).

În timpul discuției lor, Merkel a remarcat că China a luat măsuri ferme și hotărât de prevenție și control, afirmând că partea germană apreciază eforturile imense ale Chinei și este pregatită să ofere sprijin și să coopereze cu China.

Merkel și-a exprimat încrederea că China va câștiga bătălia împotriva epidemiei.

Wang a afirmat că guvernul și poporul chinez, sub conducerea Președintelui Xi Jinping, luptă împreună împotriva epidemiei, adăugând că numărul în scădere al cazurilor confirmate și numărul în creștere de pacienți vindecați sugerează că boala este sub control și vindecabilă.

„În primul rând protejăm sănătatea poporului chinez și, în același timp, încercăm să oprim răspândirea epidemiei la nivel global, contribuind astfel la securitatea globală a sănătății publice”, a spus Wang, adăugând că partea chineză are încredere și capacitate deplină de a câștiga lupta și de a face față cu impactul temporar al epidemiei.

Partea germană a adoptat o atitudine calmă și rațională în fața epidemiei, a acordat importanță recomandărilor venite din partea Organizației Mondiale a Sănătății, a rămas angajată schimburilor normale între cele două țări, fapte apreciate de China, a declarat acesta.

Merkel a subliniat că în anul acesta se așteaptă la o serie de agende importante între Germania și China, precum și între China și Uniunea Europeana (UE), afirmând că este dispusă să mențină o legatură strânsă cu conducerea chineză și să promoveze în mod activ cooperarea între Germania și China.

Comentând pe tema construcției 5G, ea a spus că partea germană ar dori să se alăture Chinei pentru deschiderea piețelor respective și că nu va exclude nicio întreprindere în mod particular, sperând că UE și China vor putea lucra împreună pentru a accelera discuțiile privind un acord de investiţii bilaterale.

China speră că partea germană va putea oferi firmelor chieze un mediu de investitții deschis, nediscriminatoriu și echitabil, a afirmat Wang, adăugând că partea chineză este dispusă să colaboreze cu Germania pentru a îmbunătăți relația China-UE, pentru a menține multilateralismul și normele internaționale și pentru a construi o economie mondială deschisă, în încercarea de a demonstra că China și UE sunt parteneri de cooperare și nu adversari.

Leave A Reply

Your email address will not be published.