Medicamente și dispozitive medicale noi pentru combaterea COVID-19

0 243

Autoritățile chineze au deschis un “canal verde” pentru aprobarea de urgență a medicamentelor și dispozitivelor medicale, accelerând aprovizionarea cu materialele necesare pentru prevenirea și controlul de urgență, a medicamentelor și dispozitivelor medicale, a anunțat Tang Jun, directorul adjunct al Administrației de Stat pentru Supravegherea Pieței, membru în mecanismul comun de prevenire și control al epidemiei de pneumonie cu noul coronavirus de pe lângă Consiliului de Stat.

La rândul său, Yan Jiangying, director adjunct al Administrației de Stat pentru Alimente și Medicamente, a anunțat că se află în stadiu incipient de aprobare, în procedură de urgență, cinci noi medicamente. Între acestea se regăsesc Remdesivir și Favipiravir, care au fost utilizate în studiile clinice pentru prevenirea și tratarea pneumoniei cu noul coronavirus. Pe baza testelor pentru diagnosticul acidului nucleic derulate de șapte companii, alte trei produse de testare au fost aprobate.

La data de 24 februarie, capacitatea de producție a reactivilor pentru detectarea acidului nucleic atingea 1,7 milioane de unități pe zi, iar capacitatea de producție a reactivilor de detectare a anticorpilor a ajuns la 350.000 de unități pe zi.

De asemenea, tot la data de 24 februarie, existau 134 de certificate de înregistrare a uniformei de protecție medicală și a echipamentelor medicale, 84 de certificate de înregistrare a măștilor de protecție medicală, 225 de certificate de înregistrare a măștilor chirurgicale și 396 de certificate de înregistrare a măștilor medicale de unică folosință.

Directorul adjunct al Oficiului de Stat pentru Proprietate Intelectuală, He Zhimin, a declarat că în mai multe spitale din Wuhan au fost demarate studiile clinice pentru medicamentul Remdesivir, rezultatele urmând să fie prezentate după data de 27 aprilie. (dacă am înțeles bine idea)

În ceea ce privește Remdesivir, compania Gilead Sciences din SUA a solicitat opt brevete în China. În prezent, trei brevete au fost autorizate, cinci fiind în proces de verificare. Având în vedere că Remdesivir este în prezent în perioada studiilor clinice, autoritățile chineze sunt preocupate de eficacitatea și siguranța acestuia, fiind așteptată apariția unui număr de medicamente noi, inclusiv Remdesivir, care să aibă efecte pozitive în tratamentul pneumoniei cu noul coronavirus.

Leave A Reply

Your email address will not be published.