Senatorii ruși i-au răspuns lui Pompeo: De la Rusia nu trebuie să ceri nimic

0 216

Prim adjunctul președintelui comisiei senatoriale pentru afaceri internaționale, Vladimir Djabarov, a declarat pentru cotidianul RBK, că a evoca restituirea Crimeii Ucrainei drept condiție pentru suspendarea sancțiunilor ”este o variantă absolut inutilă”.

”Aceste sancțiuni nu mai deranjează pe nimeni, nimeni nu se teme de ele. Teritoriul Rusiei este suveran, iar dacă americanii recunosc sau nu acest lucru, este dreptul lor. Nu suntem republică bananieră, nu mai suntem în secolul al XIX-lea, când SUA cereau ceva. De la Rusia nu trebuie să ceri nimic”, a explicat Djabarov.

Membru al Comisiei Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului – n.r.) pentru apărare și securitate, senatorul Franț Klințevici, a apreciat, la rândul său, că anularea sancțiunilor este problema personală a SUA, iar Rusia ”s-a adaptat deja la această chestiune”. ”Dacă ei cred că noi am intenționa să ne negociem teritoriul pentru a îmbunătăți niște factori economici și așa mai departe, se înșeală amarnic”, a subliniat Klințevici pentru RBK.

În opinia senatorului, înainte de a vorbi despre militarizare și încălcarea drepturilor omului în Peninsulă, secretarul de stat american ar trebui să viziteze Crimeea. ”Nu este acolo nici un fel de militarizare, dar peninsula Crimeii are, din punct de vedere militar și strategic, asigurată securitatea în proporție de 250%. În ceea ce privește drepturile omului, poți emite judecăți în acest sens numai dacă te afli pe teritoriul unde ar fi posibile abateri. Înainte de a vorbi, duceți-vă acolo, discutați cu oamenii”, a adăugat el.

Aceste luări de poziții vin după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a cerut ca Peninsula Crimeii să fie restituită Ucrainei, subliniind că, până atunci, sancțiunile împotriva Rusiei vor fi menținute. Potrivit spuselor sale, ”militarizarea Crimeii reprezintă un pericol pentru securitatea generală”. De asemenea, Pompeo a acuzat autoritățile din Crimeea de încălcarea drepturilor și libertăților omului.

RBK menționează că Rusia a declarat în repetate rânduri că Moscova consideră imposibilă dezbaterea problemei privind restituirea Peninsulei în componența Ucrainei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.