Rusia și Turcia au ajuns la un acord în ceea ce privește provincia siriană Idlib

0 228

Președinții Turciei și Rusiei au purtat discuții între patru ochi mai bine de trei ore timp în care au discutat probleme de politică internațională, în special cele legate de Siria.

Întrevederea dintre Putin și Erdogan a început la Kremlin la ora 14:06 (ora Moscovei). Subiectul central al negocierilor este agravarea situației în provincia siriană Idlib. Până la demararea discuțiilor între patru ochi, președintele Rusiei a declarat că este necesară o discuție cu colegul lui turc despre situația creată pentru ca astfel de cazuri să nu se mai repete iar relațiile ruso-turce, să nu fie afectate. Erdogan și-a exprimat convingerea că rezultatele negocierilor vor îmbunătăți situația din Idlib.

Este cunoscut faptul că situația din provincia siriană Idlib s-a agravat atât de mult, încât necesită o discuție directă între liderii Rusiei și Turciei, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, la întrevederea cu omologul său turc la Moscova, Recep Tayyip Erdogan.

“Întotdeauna avem subiecte de discuții, iar acum situația din cunoscuta zonă din Idlib s-a agravat atât de mult încât necesită o discuție personală directă”, a spus Putin. În același timp, șeful statului rus a declarat că Rusia ține foarte mult la păstrarea unor bune relații cu Turcia.

“Trebuie neapărat să discutăm despre întreaga situație care s-a creat la ora actuală, pentru ca nimic din toate acestea: a) să nu se mai repete și b) să nu afecteze relațiile ruso-turce, față de care, știu că și dumneavoastră, avem o atitudine foarte atentă, pe care le prețuim”, a mai spus președintele Putin.

“Rusia și Turcia au identificat soluții acceptabile la problema tensionării relațiilor în provincia Idlib”, a declarat Putin. Potrivit lui, Rusia și Turcia au convenit asupra unui document final de reglementare a conflictului.

La rândul lui, Erdogan a anunțat că s-a convenit asupra unui regim de încetare a focului în Idlib, care va începe de vineri, ora 00:00. De asemenea, potrivit lui Lavrov, înțelegerea prevede crearea unui coridor de securitate în apropierea șoselei M4 și demararea unor patrulări ruso-turce comune pe această șosea din 15 martie 2020.

Leave A Reply

Your email address will not be published.