Opera Metropolitană din NewYork, reprezentații gratuite în format online

0 346

La o zi după ce a anunțat că își suspendă toate spectacolele, Opera Metropolitană a anunțat că va transmite propriile producții online, în format HD, pe site-ul instituției.

Premiera se va produce începând cu ziua de luni, 16 martie, cu spectacolul Carmen de Bizet produs de Met Music în regia lui Yannick Nézet-Séguin, cu Elīna Garanča în rolul principal și Roberto Alagna în rol de Don José

Toate spectacolele difuzate online vor începe la ora 19.30 și vor rămâne disponibile pe pagina principală a Metropolitan Opera, metopera.org timp de 20 de ore astfel, ca în funcție de fusul orar să fie văzute de cât mai mulți iubitori de operă din toate colțurile lumii,

„Am dori să oferim un anumit confort iubitorilor de operă în aceste perioade foarte dificile”, a spus directorul general al MetOpera, Peter Gelb. „În fiecare seară, vom oferi o bijuterie operistică completă din colecția noastră din ultimii 14 ani. Toate spectacolele vor fi transmise în format HD” a mai spus acesta.

Iată programul pentru prima săptămână de fluxuri:

Luni, 16 martie – Carmen Bizet, Dirijor,  Yannick Nézet-Séguin, cu Elīna Garanča și Roberto Alagna. Transmis live pe 16 ianuarie 2010.

Marți, 17 martie – La Bohème de Puccini, Dirijor Nicola Luisotti, în care joacă Angela Gheorghiu și Ramón Vargas. Transmis live pe 5 aprilie 2008.

Miercuri, 18 martie – Il Trovatore de Verdi, Dirijor, Marco Armiliato, cu Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee și Dmitri Hvorostovsky. Transmis live pe 3 octombrie 2015.

Joi, 19 martie – La Traviata de la Verdi Dirijor, Yannick Nézet-Séguin, cu Diana Damrau, Juan Diego Flórez și Quinn Kelsey. Transmis live pe 15 decembrie 2018.

Vineri, 20 martie – La Fille du Régiment de Donizetti, Dirijor, Marco Armiliato, cu Natalie Dessay și Juan Diego Flórez. Transmis live pe 26 aprilie 2008.

Sâmbătă, 21 martie – Lucia di Lammermoor a lui Donizetti, Dirijor Marco Armiliato, cu Anna Netrebko, Piotr Beczała și Mariusz Kwiecien. Transmis live pe 7 februarie 2009.

Duminică, 22 martie – Eugeniu Onegin al lui Ceaikovski, Dirijor Valery Gergiev, cu Renée Fleming, Ramón Vargas și Dmitri Hvorostovsky. Transmis live pe 24 februarie 2007.

Leave A Reply

Your email address will not be published.