FRF propune UEFA amânarea EURO 2020

0 455

Forul continental va organiza mâine o videoconferință, în contextul pandemiei COVID-19, la care vor participa toți președinții celor 55 de federații naționale europene, un reprezentant al sindicatului jucătorilor, FIFPRO, precum și conducerile European Club Association și The European Leagues.

În urma consultărilor cu membrii afiliați, conducerea Federației Române de Fotbal a decis deja din 12 martie suspendarea tuturor competițiilor de fotbal, masculin și feminin, precum și futsal, organizate în România, cel puțin până la data de 31 martie 2020. Protejarea familiei fotbalului și participarea activă la măsurile recomandate de Guvernul României și autoritățile internaționale pentru protejarea sănătății publice reprezintă pentru FRF una dintre principalele responsabilități ale acestui moment.

În acest context, mai jos găsiți propunerile pe care Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, le va face în cadrul videoconferinței UEFA de mâine:

• Amânarea play-off-urilor pentru Campionatul European 2020 programate în luna martie, precum și a meciurilor Under 21.

• Amânarea ediției Campionatului European programată să înceapă pe 12 iunie 2020. Astfel, prin suspendarea EURO, va exista suficient spațiu în calendar pentru a putea să încheiem competițiile la nivel național.

• Decalarea termenului de finalizare al competițiilor naționale. În prezent, acesta este 1 iunie pentru Liga 1, Liga 1 feminin și Liga Elitelor U19 și 21 iunie pentru Liga 1 futsal.

• Flexibilitate în sistemul de licențiere pentru participarea echipelor românești în cupele europene sezonul 2020/2021, adaptată evoluției pandemice.

Președintele Răzvan Burleanu va intra mâine, de la domiciliu, începând de la ora 14:00, în videoconferința UEFA, urmând ca ulterior să prezinte deciziile forului continental prin intermediul canalelor de comunicare FRF.

Leave A Reply

Your email address will not be published.