Donald Trump va cere Congresului un plan de relansare în valoare de 850 miliarde dolari

0 280

Administraţia Trump va cere Congresului SUA să aprobe un plan de relansare economică în valoare de 850 miliarde dolari pentru a opri prăbuşirea economică provocată de pandemia de coronavius, susţine un articol publicat marţi în cotidianul Washington Post, preluat de AFP.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin va prezenta detaliile acestui plan republicanilor din Senat în cursul acestei zile, susţine cotidianul american care citează o serie de responsabili din apropierea acestui dosar care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

“Pachetul va fi alocat în principal injectării unor sume importante de bani în economie, prin intermediul unei reduceri a contribuţiilor sociale sau a unui alt mecanism”, au declarat doi responsabili, susţine Washington Post, adăugând că o sumă de aproximativ 50 de miliarde de dolari va fi alocată industriei transportului aerian.

Acest pachet de 850 miliarde de dolari ar urma să se adauge unui alt pachet de aproximativ 100 miliarde de dolari care vizează furnizarea de concedii medicale plătite muncitorilor direct afectaţi de impactul economic al coronavirusului. Însă acest din urmă plan, care a fost adoptat vineri seara de Camera Reprezentanţilor, unde democraţii deţin majoritatea, nu a fost încă adoptat de Senat, unde republicanii deţin majoritatea.

Propagarea rapidă a noului coronavirus la nivel mondial a obligat guvernele să adopte măsuri drastice, inclusiv în SUA: închiderea şcolilor, barurilor, restaurantelor, piscinelor, sălilor de concert, etc. De asemenea, adunările mai mari de zece persoane nu sunt recomandate, iar deplasările sunt limitate.

Aceste măsuri radicale au un impact direct asupra economiei mondiale. Numeroşi economişti se aşteaptă în prezent la o recesiune, ceea ce ar provoca o cădere vertiginoasă a pieţelor bursiere mondiale n pofida ultimelor măsuri anunţate de băncile centrale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.