China respinge acuzațiile oficialilor americani referitoare la ascunderea amploarei epidemiei de coronavirus

0 243

China respinge acuzațiile câtorva oficiali ai Serviciilor de Informații ale Statelor Unite ale Americii, potrivit cărora China ar fi ascuns amploarea epidemiei coronavirus și ar fi raportat un număr mai mic de cazuri și decese de COVID-19, apreciind că astfel de remarci sunt „lipsite de bun simţ) și imorale”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Hua Chunying, a făcut aceste comentarii în cadrul unei conferințe de presă, răspunzând unei întrebări relevante.

„China a oferit lumii actualizări deschise, transparente și în timp util, aşa cum demonstrează clar răspunsurile detaliate ale Chinei pe care eu şi colegii mei le-am elaborat de multe ori”, a afirmat Hua.

În ceea ce privește securitatea sănătăţii publice internaționale, există Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și experți în epidemiologie și controlul bolilor care sunt îndreptățiţi să emită judecăţi, mai degrabă decât câţiva politicieni obişnuiţi să mintă, a afirmat Hua.

Ea a declarat că un înalt oficial al OMS a respins acuzațiile nejustificate împotriva datelor epidemice ale Chinei, în cadrul unei conferinţe de presă organizate miercuri la Geneva.

China a fost întotdeauna deschisă, transparentă și responsabilă în toate eforturile sale, a afirmat Hua. „Măsurile decisive și ferme luate de guvernul chinez au asigurat în cea mai mare măsură posibilă viața, siguranța și sănătatea poporului chinez și au dus la câştigarea unui timp prețios în combaterea răspândirii globale a virusului”.

„Înțelegem că Statele Unite se confruntă cu dificultăți, iar unii oficiali americani sunt sub presiune și suntem profund mişcaţi de greutățile poporului american”, a afirmat Hua. „Din spirit umanitar, am dori să oferim ajutor și sprijin Statelor Unite în lupta împotriva pandemiei”.

Cu toate acestea, Hua a afirmat că remarcile acestor câțiva politicieni americani sunt chiar lipsite de bun simţ și imorale. „Calomnierea, murdărirea şi blamarea nu pot recupera timpul pierdut, iar minciunile în plus doar vor risipi timpul şi vor duce la pierderea mai multor vieți”.

„Îi sfătuim pe acești politicieni că, în acest moment, ar trebui să pună securitatea vieților și sănătatea oamenilor înaintea politicii”, a afirmat Hua. „Este imoral și inuman să se continue politizarea problemei sănătăţii publice, lucru care ar trebui condamnat de toți oamenii din lume, inclusiv de poporul american”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.