Tache ești prost sau omul lui Coldea?

0 293

Încep prost, sau mai degrabă scriu un editorial cum nu trebuie scris. Fără a-mi dori a promova mediocritatea jurnalistică speculativă, vă recomand totuși a lectura înainte acest articol, ”national.ro/dezvaluiri/adrian-ivan-adevaratul-sef-al-sri”, pentru a înțelege exact motivul acestui editorial. Am ales culoarea oficială a rahatului tocmai pentru că fiind un articol postat în online-ul autohton nu putem recunoaște un articol după miros.

Acum că l-ați citit, mă rog, dacă ați avut răbdarea să lecturați până la capăt, vă întreb dacă ați înțeles ceva din ce vrea ”jurnalistul” să transmită?! Ba că Coldea vrea șef la Colegiul European de Informații – deși chiar el spune că este o utopie, ba că Helvig și Ivan fac rocada la șefia serviciilor ca Putin și Medveded la conducerea Rusiei și mascat al FSB-ului. Autorul acestui masacru (pot să-l suspectez că este un necrofil neinițiat al presei românești aflate deja în putrefacție) ne explică apoi despre cât de discretă este prezența rectorului academimei SRI, Adrian Ivan, de parcă știa cineva din spațiul public despre existența lui Coldea în SRI, ca nr. 1 al operativului, dacă Dragnea și pesediștii nu l-ar fi pus la proțap pentru dosarele instrumentate în tandem cu  L. C. Kovesi, fostul procuror șef al DNA. Chiar se poate spune că Ivan este mult mai expus la vedere în calitatea pe care o are decât Coldea în fosta lui calitate.

Acum domnul jurnalist poate și-ar dori să afle ce servește la micul dejun Adrian Ivan sau la prânz și la cină, pentru că pe mine chiar nu m-ar interesa astfel de detalii. O dilemă majoră a distinsului elucubrator Cătălin are ca subiect acealși domn Ivan și motivul pentru care acesta ca reprezentant al României este semnatarul acordului de la Zagreb, acord prin care România a aderat la chermeza soroșistă numită Colegiul European de informații. Delirul acestui domn Tache se mută de pe DN 1A pe autostrada București-Washington, uimindu-ne cu ”sursele” domniei sale, surse care i-au ciripit că la adresa noului ambasador al SUA, alt Adrian dar de această dată Zuckerman, s-ar pregăti un linșaj mediatic care vizează readucerea în România a fostului ambasador Hans Klemm. Măi fecior, dacă tot pozezi în jurnalistul interesat de jocurile politiciilor externe, interne și ale serviciilor, ar trebui să știi că Hans Klemm și-a făcut plinul, la fel ca predecesorii săi, și nu se mai întoarce. Este istorie!

Dragă colega, mă adresez astfel fără să fiu familiar sau cu pretenții de activist LGBT (altfel te-aș fi apelat ”drag coleg”), îți mărturisesc că deși fac o revistă a presei naționale destul de atent, tu mi-ai scăpat. Nici nu știam că exiști, dar un bun prieten mi-a trimis articolul și m-a întrebat ”ce hram poartă?”. Și ca să nu bat câmpii cu atâta nonșalanță precum o faci tu, am avut răbdare și ți-am răsfoit activitatea și m-am străduit să-ți citesc mai mult materiale, chiar m-am străduit enorm să le și înțeleg.

Dacă aș insista să răspund eu dilemelor tale aș fi un bou măiastru, numai bun de mixat genetic cu bibilicile și internat pe final la Balș unde Streinu Cercel poate să-și ducă la bun sfârșit experimentele. Însă nefiind ceea ce cititorii domniei tale e posibil să fie, îți spun că astfel de subiecte sunt livrate de fracțiuni obscure din servicii, sunt scrise infinit mai prost decât am concepu eu acest editorial. Îți mai spun că eu unul nu mi-aș pune semnătura pe niciun material servit, chiar dacă l-aș trece prin furcile caudine ale editării. Dacă tot vrei să ne faci breasla de culoarea cu care ți-am citat materialul și să impresionezi pe cineva, ia de la noi o poză cu prietenul Coldea, fă-ți o păpușă gonfalbilă după chipul asemănarea și tinuța lui și fixează-l în fereastra redacției. Poate vei primi în locul lui pensia specială…

Leave A Reply

Your email address will not be published.