Susţinere zdrobitoare pentru măsurile de izolare la New York, epicentru al epidemiei în SUA (sondaj)

0 235

Contestată în anumite state americane, izolarea beneficiază de o largă susţinere la New York, unde persoanele cu drept de vot din acest stat epicentru al epidemiei de COVID-19 sprijină cu o majoritate zdrobitoare, 87%, decizia guvernatorului de a menţine măsurile de izolare până cel puţin la 15 mai, potrivit unui nou sondaj citat de AFP.

Potrivit acestui studiu realizat de Siena College între 19 şi 23 aprilie în rândul a 803 persoane cu drept de vot din New York – cel mai afectat de epidemie cu peste 288.000 de cazuri confirmate, reprezentând circa 30% din cazurile din SUA – un alegător din doi (51%) susţine că ştie pe cineva testat pozitiv la noul coronavirus.

În oraşul New York, capitala economică a ţării unde s-au înregistrat peste 16.000 de decese confirmate sau probabile de COVID-19, proporţia aceasta este chiar mai mare, de 60%. Tot în metropolă, 46% dintre cetăţeni spun că cunosc “personal” pe cineva mort de COVID-19.

În condiţiile în care guvernatorul democrat Andrew Cuomo repetă că izolarea nu va putea fi decât progresivă, majoritatea newyorkezilor (56%) susţin că nu se aşteaptă ca “lucrurile să revină curând la normal”.

În acest stat în mod tradiţional democrat, guvernatorul, în funcţie din ianuarie 2011 şi ale cărui briefinguri de presă cotidiene sunt foarte urmărite, este mai popular ca niciodată: 84% dintre locuitorii din statul New York aprobă modul în care gestionează epidemia (faţă de 15% care dezaprobă maniera sa de acţiune), mult în faţa preşedintelui Donald Trump, care nu se bucură decât de o rată de aprobare de 34%, în timp ce 65% dintre respondenţi dezaprobă modul de acţiune al preşedintelui SUA.

Marja de eroare a acestui sondaj este de 3,7 puncte procentuale, potrivit Siena College Research Institute.

Leave A Reply

Your email address will not be published.