Prima scrisoare vir(us)ală Covid-19 către poporul român

0 577

Drag popor român,

sau dragă românașule (cum îmi place mie să vă alint),

m-am decis să mă adresez doar vouă românilor, pentru că urmărind informațiile care se vehiculează în spațiul public în ceea ce privește evoluția mea, am fost plăcut suprins de inflația de părerologi și specialiști care vorbesc tura-vura despre mine, ceea ce denotă că sunteți de departe cel mai inteligent dar și primitiv popor dintre popoarele lumii, cei mai indisciplinați și democratici cetățeni dintre cetățenii lumii, ca atare și cei mai liberi dintre liberii lumii.

Aceste evidențe m-au determinat să mă atașez de voi, să vă scriu și să vă felicit pentru ceea ce nu ați reușit în cei 30 de ani de democrație, adică să deveniți umili, smeriți și obedienți cum se dovedesc a fi restul civilizațiilor (mai ales cele occidentale, adevăratele forțe și fortărețe economice), însă cu tristețe vă anunț că până la înregimentarea voastră în rânduiala lumii este doar o chestiune de timp (despre aceste aspecte în următoarea scrisoare deschisă către voi). Ca să nu vă întristez și debusolez mai mult decât sunteți în aceste momente de descumpănă, consider că e momentul să mă implic și altfel decât pandemic sau viral și ca atare voi începe o campanie de comunicare în care vă voi spune ceea ce nu știți despre mine și o parte din adevărul despre cum decurg lucrurile în lupta mondială împotriva mea.

Ah!, să nu uit! Permiteți-mi să mă laud puțin și să vă spun că am ajuns teroristul nr. 1 al planetei, fiind cel mai căutat terorist patogen din întreaga lume. Dacă nu știți ce înseamnă patogen, vă rog să-i întrebați pe specialiștii și părerologii români, pentru că nu am răbdarea să mă pierd în detalii fără însemnătate. Vă doresc lectură plăcută și atenție fără consecințe care să implice declarație pentru deplasarea la psiholog sau psihiatru. Încă un advertisment! În aceste demersuri voi folosi un limbaj familiar vouă, pentru ca percepția cât mai exactă să vă fie accesibilă.

Starea de fapt:

Înainte de pandemie banii băieților deștepți din vechile familii din lume nu mai aduceau beneficii pentru că se ajunsese la dobânzi bancare negative. Economiile prea multor țări se descurcau fără imprumuturi de la FMI, Banca Modială sau alte instituții finaciar-bancare, iar dobânzile la care se împrumutau deveniseră derizorii pentru că ratinguri-le oferite de agențiile internaționale erau pozitive. Ca atare se impunea o schimbare prin care:

– statele să se împrumute din nou revenind la vechile cutume

– ratingurile de țară să scadă pentru ca împrumuturile să fie reaccesibile la dobânzi mari

Oportunitatea:

COVID-19, adică eu (moi-fr., me-italiană/engl/americană/, cam-rusă, 我自己– chineză, funcție de apartenență),  este o boală care se transmite relativ ușor iar evoluția ei (în aparență) este necunoscută, fără dorința de a se știi cu certitudine cum se transmite sau cum anume atacă organismul. Mai mult, există posibilitatea unor mutații genetice în viitor, ceea ce este posibil în funcție de starea mea de spirit și disponibilitatea la împerechere (sau sex cum îl numiți voi).

Am sesizat două soluții de abordare:

  1. Se face o testare și o organizare exactă a activității care împiedică răspândirea prin măsuri organizatorice (de preferință dictatorial-militare, așa de acomodoare pe nesimțite);

– presupune izolarea de îndată a cazurilor de infecții  ș implicit a contactelor acestora, precum și a persoanelor vulnerabile care ulterior sunt separate de celealate; această modalitate de lucru permite teoretic derularea în continuare a activitățiilor economice dar necesită un mare efort logistic. Spuneam teoretic, practic aveți o echipă de lideri jalnică.

– o altă condiție este asigurarea instrumnentarului și logisticii necesare în mediul medical astfel încât dacă se întâmplă ca boala (adică tot eu) să evolueze agresiv în societate, atunci aceste consecințe să poată fi trecute sub control imediat (dotări saloane și mai ales centrele ATI, etc).

  1. Se izolează populația astfel încât boala să evolueze lent limitând astfel posibilitatea de transmitere:

– această modalitate de lucru nu permite derularea în continuare a activității economice și este caracteristică unor țări care nu sunt pregătite logistic și tehnic pentru realizarea de testări masive care sa justifice izolarea persoanelor infectate; în acest caz am sesizat că în sistemul vostru medical nu există dotări care să poată face față unor vârfuri pandemice.

– a doua soluție este caracteristică țărilor nepregătite tehnic și o șansă extraordinară pentru liderii politici și guvernanții care vor să dea lovitura, în sensul în care prin izolarea forțată a oamenilor și oprirea economiei se văd ca misiuni îndeplinite cele două deziderate anterior: statele să se împrumute și ratingurile lor de țară să scadă pentru ca cererile de împrumuturi să justifice dobânzile mari.

Metoda de lucru:

În teoria conspiraționistă (la voi în practica uzuală) conducerea politică a unei țări are interesul să dirijeze sumele de bani (a se citi bugetul) în interesul propriu prin intermediul clientelei politice. Apariția mea (vă reamintesc, sunt eu, Covid-19) este un motiv pentru declararea stării de urgență, simplificarea procedurilor de distribuire a banului public ( din resurse proprii sau externe – împrumuturi).

Prin închiderea activității economice, țara fiind lipsită de taxe și impozite extrase din profituri, va trebui să se împrumute la costuri mai mari (în cazul vostru, al României, la dobânzi nebune, mult mai mari decât alte state europene). Iată cine se procopsește cu porecla de ”fraierică geamantan”, cei care devin clienți pentru împrumuturi la dobânzi mari (eu le-aș numi chiar nesimțite).

Deci, conducerea politico-guvernamentală solicită împrumutul. Deținătorii oficiali (preponderent cei neoficiali) ai institutelor financiare (FMI, Banca/Basca Mondială), a instituțiilor bancare și a fondurilor de investiții au clienți pentru banii care până la apariția mea nu generau dobândă. Deținătorii de bani împrumută statele pentru că împrumutații sar cu garanții guvernamentale (care nu sunt bunul lor personal ci al tuturor cetățenilor unui stat) care atestă returnarea banilor. Amintiț-vă, în caz că ați uitat, că în perioada stării de urgență conducerea politică care dorește împrumutul îl poate utiliza în inters propriu fără a fi controlată, deci se va respecta principiul proverbului ”cine împarte, parte-și face”. Ghici, ghicitoarea mea: cine va finanța rambursarea împrumutului? Măria Sa – poporul, Măria Ta – românașul!

În această scrisoare deschisă, distribuția, adică Actorii și rolurile lor, sunt după cum urmează:

Deținătorii de bani – inițiatorii demersului

Corupții –  politicienii (la putere și din opoziție), cei care în loc să ia măsuri de relansare economică prin organizare și dotarea unităților spitalicești cu echipamente medicale și să realizeze un sistem centralizat de evidență a bolnavilor și contacților acestora în scopul izolării, au preferat să închidă economia și să ia împrumuturi pe care să le utilizeze în interesul propriu – via clientelă politică

Beneficiarii corupției:

– cei care dau împrumuturile cu dobândă consistentă, controlând ulterior datoria statului garantată prin active ale statului;

– politicienii care utilizează banii împrumutați fără a da socoteală vizavi de ultilitatea și destinația banului public;

Complicii:

– agențiile de rating care reușesc prin estimările publice să justifice creșterea nivelul dobânzilor pentru împrumuturi;

– mass-media care induce o stare de incertitudine, transformând ”gradual” incertitudinea în teamă și fobie, toate aceastea inducând populației nesiguranță,  totul pentru acceptarea necondiționată a măsurile restrictive.

Leave A Reply

Your email address will not be published.