Din culisele proiectului de lege care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc

0 1.045

Aseară târziu am primit documentul proiectului de lege de la un bun amic care lucrează în Guvernul României, un bun amic care este apolitic fiind funcționar public. Am luat foc și am sunat un prieten, pe senatorul clujean Vasile Ilea. După el am încercat să apelez și alți senatori și deputați clujeni, dar am făcut-o fără succes. Împreună cu colegul, prietenul și redactorul șef Ștefan Damian am decis să ne mișcăm repede și să facem publică această informație cu referire la adoptarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de lege prin care se dorea legiferarea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Fără să facem un titlu de glorie din asta, Public News FM a fost în primele cinci siteuri de presă care anunțau public iminența unui dezastru. De ce spun fără titlu de glorie?! Pentru că acesta este datoria noastră, a jurnaliștilor, să informăm corect și imparțial ceea ce se întâmplă. Știrea s-a rostogolit rapid pe rețelele de socializare, iar eu anunțam aseară că vom reveni cu noutăți. Nu ne-am grăbit să facem asta pentru că azi Senatul României a luat act de nebunia din spațiul public, senatorii s-au mobilizat și nu au amânat votul proiectului de lege cu pricina. La ora la care scriu acest editorial tocmai s-a încheiat plenul din Senatul României iar rezultatul probabil deja îl știți; din 136 de senatori au răspuns prezent și au votat 135. Din cei 135 de votanți 126 au decis respingerea acestui proiect de lege. Putem spune că am revenit la o anumită normalitate și ne putem reîntoarce la povestea cotidiană COVID-19.

Dar nu este așa. Pentru că demersurile din culisele acestei întâmplări nefericite, demersuri pe care mi le asum spre a vi le aduce la cunoștință, vor face lumină cu privire la modul de lucru, înțelegere și punerea în practică a politicii în forul legislativ și decizional, cunoscut sub numele de Parlamentul României. Înainte de a vă împărtăși ceea ce știu despre jocurile de culise doresc să vă spun că înțeleg și accept orice reacție pe care o veți avea vizavi de acest editorial, tinând expres să menționez, chiar dacă nu mă veți crede (și îmi asum asta), că nu am niciun un fel de simpatie pentru vreun partid politic, nu sprijin și nu fac parte din jocurile mizerabile la care politicul românesc se dedă!

Acest proiect de lege a fost inițiat de UDMR încă de pe vremea domniei lui Liviu Dragnea. Fost lider PSD, care a fost și va rămâne un animal politic, un animal politic care stăpânea dedesubturile politicului autohton dar și ducea arta compromisului la nivel de artă grobiană, a priceput foarte bine ce înseamnă să facă un troc cacealmist cu UDMR, pentru a obține sprijinul partidului minoritar-naționalist în perspectiva legiferării unor proiecte de lege care să avantajeze PSD, oamenii politici ai acestuia și cu precădere politicienii cu dosare penale, politicieni care să fim cinstiți pot fi regăsiți în toate partidele.

Pe cale de consecință, Dragnea și apropiații lui, aici îi voi nominaliza inclusiv locotenenții precum Niculae Bădălău, Paul Stănescu, Șerban Nicolae, Mihai Fifor, Eugen Teodorovici, Codrin Ștefănescu, Florin Iordache, Marcel Ciolacu și mulți alți deputați și senatori PSD, au luat act de jocul la cacealma a lui Dragnea vizavi de UDMR, joc prin care acest proiect viza trecerea lui de Camera Deputaților urmând a fi blocat mai apoi în camera decizională, Senatul României. UDMR-ul, chiar dacă a mirosit cacealmaua, urma să facă din acest demers un titlu de glorie, atât în secuime cât și pe holurile cancelariei lui Victor Orban de Budapesta.

Ca să fim înțeleși, această chestiune o știu unele personaje de cel puțin trei ani de zile, doar că, probabil unii au uitat sau poate se fac că au uitat, azi văzându-i cum își revarsă patriotismul de fațadă! Ar trebui să le fie rușine acestor polticieni pentru miciunile aruncate azi în spațiul public, dar nu le este rușine deloc! Foarte probabil nici Tăriceanu nu a fost străin de acest joc politic murdar, pentru că la acea vreme conducea țara la nivelul alianței PSD-ALDE. Deci Iohannis a avut dreptate când a spus că în spatele acestei inițiative legislative se află PSD și UDMR. A uitat să menționeze ALDE. A avut dreptate, dar a jucat-o prost. Voi explica mai târziu de ce spun asta.

Acum despre dreapta și centrul politicii românești, adică PNL, USR, PMP, PRO România și alte partide guguștiuc care încearcă să prostească românii. Aceste partide parlamentare nu au nicio scuză pentru ceea ce s-a întâmplat în 23 aprilie în Camera Deputaților. Adică cum mă să ai tu deputați și acești deputați să nu știe ce au pe ordinea de zi? Pentru ce au fost trimiși în Parlament și în Camera Deputaților reprezentanți ai PNL, USR, PMP ProRomânia? Ca să facă burdihanul mare și să se înfrupte degeaba din salariul lor de 10.000 de euro (indemnizație + cheltuieli forfetare)?

Stimați deputați, NU AVEȚI NICIO SCUZĂ pentru această scăpare. Indolența și supreficialitatea voastră, la unii dintre voi neputința și impotența intelectuală putea duce la un dezastru! Nu este o noutate ceea ce trăim noi, românii de rând, dar va fi o noutate deșteptarea noastră. Știu că este dificil să mergi la vot și să alegi ce trebuie atunci când partidele politice pun pe lista aleșilor personUlități, dar asta va trebui să se schimbe cumva. Și de noi depinde această schimbare! Numai de noi! Mi-este silă să-i nominalizez pe deputații vinovați de această ”scăpare”, dar îi puteți găsi și vedea pe siteul Camerei Deputaților!

Revin acum la Klaus Iohannis. Spuneam anterior că a avut dreptate nominalizând PSD și UDMR ca principalii vinovați ai acestei mizerii, dar am spus și că a jucat-o prost. Argumentez. Klaus Iohannis, sunteți președintele României! Ori aveți consilieri proști, ori ați decis să jucați această carte politică la timpul potrivit, dar este inadmisibil ca timp de o săptămână să fiți mut ca peștele și discret ca melcul! Dacă ați aflat doar aseară despre cele întâmplate în Camera Deputaților, așa cum am aflat și noi jurnaliștii de rahat pe care domnia voastră și acoliții domniei voastre nu dați doi bani, atunci trebuia să ieșiți aseară. Dacă eu eram în postura și poziția dumneavoastră oficială, în maxim o oră făceam o declarație de presă și trezeam România. O făceam și în pijamale, o făceam și din pat, Iohannis! Dar știu, aveții o scuză! Nu pricepeți mare lucru!

O dovadă a acestei afirmații este că v-ați început discursul politic de azi de la prânz salutând PSD-ul și pe Ciolacu în limba maghiară. Chiar dacă ne-a obișnuit Băsescu cu hăhăiala, grohăiala și golăneala politică, de la dumneavoastră poporul are alte așteptări, pentru că sunteți domn profesor și sunteți din Ardeal! Și cică, mai sunteți și neamț (mă rog, etnic german!), Vă transmit pe limba natală a domniei voastre: ”Scheiße, Herr Präsident! Du hast dich geirrt!”  (pentru românii mei, în traducere – ”Rahat, domnule președinte! Ați greșit!”. Dar nu vă mai interesează, așa este? Ați luat și al doilea mandat, deci… Și să nu uit. M-am adresat către dumneavoastră folosind formulele de politețe din respect pentru cititorii noștri și din respect pentru educația pe care mi-au dat-o părinții mei. Mă știți oricum, pentru că suntem amândoi sibieni! Însă fiecare cu treaba lui!…

Un mesaj pentru tot politicul românesc! Pentru toată suflarea românească! Țara asta este ea a noastră a tuturor, dar înainte de toate reținți: NOI SUNTEM AI ȚĂRII! Noi ar trebui să slujim ei și să facem din România o țară mai bună, mai locuibilă, mai primitoare, și mai ales prosperă!

Închei spunându-vă mulțumesc celor care sunteți în asentimentul meu, Celor care mă vor înjura le spun că am ficatul tare. Deci?! Liber la înjurat, frații mei!

Leave A Reply

Your email address will not be published.