(Galerie foto) Dezastru lăsat în centre de carantină din Galați de românii întorşi de peste hotare

0 313

Nu toți românii întorși de peste hotare în această perioadă de criză sanitară au înțeles că locurile de carantinare trebuiesc îngrijite ca pe propria locuință. Au fost multe cazurile semnalate în care persoanele plasate în carantină au distrus bunurile din camera unde au fost cazați sau au lăsat o mizerie de nedescris. Azi, Galați. Viceprimarul municipiului de la malul Dunării se plânge de lipsa de educație a celor cazați în centrele de carantinare.

”Nu vreau să aduc atingere celor care au stat în carantină și care au avut un comportament decent. Sunt obligat să aduc în fața dumneavoastră însă și comportamentul de un primitivism înfiorător al unor așa-ziși cetățeni cărora li s-a pus totul la dispoziție pe perioada carantinei și care au înțeles că trebuie să-și bată joc de România, de Galați și de munca unor oameni dedicați.”, spune viceprimarul gălățean Roman Apostol.

Edilul a adăugat că fotografiile spun totul. El a fotografiat centrele de carantinare înainte de sosirea oamenilor și după plecarea acestora. Pagubele sunt însemnate susține acesta.

”Mai lansez o temă de discuție: Cum Doamne iartă-mă aflu de oameni cărora li s-au anulat biletele de avion plătite de către ei personal, neputând ajunge în țară, iar unora li se pun la dispoziție curse de avion umanitare, autocare, dube, etc? Nu cumva anumite țări profită de pandemie ca să-și facă curățenie în ogradă? Nu mai sunt cu toții cetățeni europeni?”, se întreabă edilul din Galați.

Oamenii au reacționat la postarea de pe Facebook a viceprimarului din Galați opinia generală fiind că cei cazați aici ar trebui puși să plătească pagubele produse dar și curățenia făcută de îngrijitori după plecarea acestora.

„Mare parte din mobilierul din aceste camere este stricat, distrus. Să știți că ei au stat într-un bloc nou, aici nu a mai stat nimeni înainte de sosirea celor carantinați. Au scos până și prizele din pereți. Se poate vedea ca obiectele sanitare sunt noi-nouțe, au încă etichetele pe ele. De ce să faci asta? De ce să distrugi în halul ăsta? Atenţie, în acest material şi în postarea mea nu am vorbit şi nu am vrut să lezez oamenii decenţi care au fost în carantină, dar ăştia”, a mai spus Picu Apostol Roman.

Cum arata centrul de carantinare inainte….

Și cum arată după plecarea celor cazați aici…

Leave A Reply

Your email address will not be published.