Nimic nu va fi ca înainte…

0 247

În ultimele zile am tot auzit cuvintele acestea pe toate programele de televiziune din Italia și din România: “Chiar dacă acest coronavirus va fi înfrânt, nimic nu va mai fi ca înainte în perioada post – COVID 19!” Ei bine, pe mine mă irită foarte mult cuvintele acestea.. Dacă ne gândim bine, în toată lumea au murit din cauza virusului la care ne referim mult mai puține persoane decât mor ÎN FIECARE AN din cauza gripelor. Pentru ce, la urma urmei, să decidă cineva completa schimbare a modului nostru de viață doar pentru faptul că există posibilitatea infectării la nivel global cu tot felul de boli contagioase? Nu au mai fost boli din aceastea în istoria omenirii?..

Păi au tot fost pe pământ epidemii de ciumă bubonică, de holeră, de tifos, adică de boli din acelea care nu lăsau nici o șansă persoanelor care se procopseau cu ele, și totuși după încetarea “epi” , sau mă rog, “pan” – demiilor, viața oamenilor începea să se desfășoare la fel ca înainte de acestea. Tocmai în aceasta consta mereu superioritatea omului asupra acestor boli, că ele treceau, iar el își vedea mai departe de viața lui. Cum se spune, “apa trece, pietrele rămân”, sau bolile trec, dar umanitatea rămâne în picioare.

Nimeni nu a avut vreodată pretenția sau curajul de a impune cu nerușinare majorității schimbarea definitivă a modului de trai. Sau, dacă stau și mă gândesc mai bine, da, au fost astfel de oameni care au încercat să impună cu forța anumite moduri de viață hotărâte de ei unor pături largi de persoane, și mă refer aici la marii dictatori ai istoriei! Cele două ideologii criminale ale secolului trecut oare nu asta visau să facă, să creeze o societate umană care să funcționeze după reguli precise, concepute de anumite minți bolnave?..

Nazismul a încercat să impună acel “al treilea Reich”, un imperiu în care germanii să fie stăpânii, rasa superioară, iar celelalte popoare să fie doar sclavii celor dintâi. Tot nazismul s-a considerat îndreptățit să elimine complet de pe fața pământului un întreg popor, poporul evreu!! Cu ce drept anumite persoane hotărăsc dreptul la viață și modul de viață al celorlalți?.. Să ne amintim acum de ideologia comunistă, ale cărei victime am fost și noi, românii. Sub lozinca acelei “egalități” a tuturor oamenilor de pe pământ pe care o propovăduiau comuniștii s-au constituit de fapt niște state polițienești în care NIMENI nu avea nici un drept! Au fost exterminați în numele “egalității” toți cei care îndrăzneau să gândească altfel decât impuneau “părinții” ideologiei comunist-socialiste, Marx, Enghels și Lenin.

O societate a terorii, în care se vorbea în șoaptă prin case, în care fiecare își bănuia proprii vecini de colaboraționism cu Securitatea statului, în care oamenii dispăreau fără motiv și nu mai apăreau niciodată.. Aceasta era societatea “egalității” dintre oameni, societatea ideală, un iad pe pământ, din care fiecare își dorea să evadeze și să fugă cât mai departe.. Așa se întâmplă când o mână de oameni vor să impună celorlalți propriile lor reguli de viață, care sunt complet străine de poruncile lui Dumnezeu..

Iadul coboară pe pământ. M-aș întoarce cu mintea și mai mult în istorie, ajungând la revoluția franceză, cea care a vrut să “elibereze” popoarele Europei de sub jugurile suveranilor ei tradiționali. Care era lozinca Revoluției? LIBERTÈ, EGALITÈ, FRATERNITÈ, adică “LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE”! Da, aceasta era lozinca, dar realitatea aplicării celor trei minunate principii care a fost?.. O baie de sânge prin piețele publice din Franța! Mii de capete omenești tăiate “elegant” cu mașina morții, devenită simbolul acestei satanice “Revoluții”, ghilotina! În final am văzut că însuși cel care pornise toată această mișcare de “eliberare”, Robespierre, a fost eliberat la rândul său, fiind decapitat!

Exemple din acestea mai sunt în istorie, dacă aruncăm câte o privire asupra tuturor regiunilor Globului pământesc. Este de ajuns să ne gândim la dictaturile Americii latine, la sângeroasa realitate cambodjiană, la regimurile militare din Africa sau din Corea de Nord.. Aș asocia aici și dictatura CIA-ului american care, în numele “libertății” practică supravegherea absolută a persoanelor de pe toate cele cinci continente, eliminând imediat pe toți cei care se opun sistemului espansionistic american.

În concluzie putem recunoaște că dintotdeauna omenirea a zămislit caractere dictatoriale, care au vrut să “educe” mase mari de oameni, impunându-le anumite reguli de viețuire și mentalități care slujeau propriile lor idealuri sau interese. De multe ori limita dintre idealul ideologic și interesul material nu a fost deosebit de clară. Aproape toate dictaturile au pornit de la niște utopice idei filozofice, promițându-le “supușilor” adevărate paradise pământești, dar mai târziu au făcut abstracție de principiile inițiale, concentrându-se în principal asupra eliminării opozanților sistemului de guvernământ propus de ele.

Și iată-ne în prezent, puși în fața unui tulburător avertisment: NIMIC NU VA MAI FI CA ÎNAINTE după încetarea pandemiei de COVID19! Ce vrea să zică sloganul acesta? Că din nou umanității i se vor impune reguli de viață, reguli în care Dumnezeu nu este luat în calcul ci este eliminat complet. Reguli care ne vor deposeda de și așa fragilele libertăți de care ne-am bucurat până acum, libertăți câștigate cu sânge de martirii istoriei, libertăți care respectau cât de cât chipul lui Dumnezeu din sufletul fiecăruia dintre noi. Domnul să ne apere libertățile, iar dacă va fi să le pierdem, să ne întărească sufletește ca să putem răbda până la sfârșit, cunoscând noi cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos că CEL CE VA RĂBDA PÂNĂ LA SFÂRȘIT SE VĂ MÂNTUI!

Părintele Sorin Croitoru de la Mantova (Italia)

Leave A Reply

Your email address will not be published.