LPF a informat MTS că nu toate cluburile din Liga I dispun de cazare în cadrul bazelor sportive

0 303

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a informat, joi, Ministerul Tineretului şi Sportului, că nu toate cluburile din Liga I deţin spaţii de cazare în cadrul bazelor sportive, aceasta fiind una dintre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea antrenamentelor după 15 mai, când se preconizează ieşirea din starea de urgenţă decretată ca urmare a pandemiei de coronavirus.

“În cursul zilei de astăzi (n.r. – joi) am transmis o adresă la Ministerul Tineretului şi Sportului prin care am comunicat punctul de vedere al cluburilor din Liga I referitor la Ordinul nr. 549/05.05.2020 privind aprobarea recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente. În acest sens, am informat autorităţile asupra faptului că jucătorii cluburilor din Liga I au respectat prevederile Ordonanţelor militare. Totodată, am informat autorităţile că la nivelul Ligii I nu toate cluburile beneficiază de spaţii de cazare în cadrul bazei sportive, motiv pentru care se impune identificarea unor soluţii pentru acoperirea situaţiei, în cazul în care cluburile nu au posibilitatea de a-şi caza jucătorii în incinta bazei sportive. LPF va adapta draftul protocolului elaborat în vederea reluării antrenamentelor, ţinând cont de recomandările primite din partea autorităţilor guvernamentale, urmând ca acesta să fie înaintat în cel mai scurt timp către FRF şi MTS”, menţionează secretarul general Justin Ştefan într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al LPF.

“Pe această cale, doresc să mulţumesc încă o dată reprezentanţilor Guvernului României pentru sprijinul acordat mişcării fotbalului profesionist din România în vederea reluării procesului de antrenament, după modelul altor state, acordând, bineînţeles, prioritate protejării sănătăţii tuturor celor implicaţi în acest proces”, mai precizează Justin Ştefan.

Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii au emis în 4 aprilie ordinul nr. 549 care cuprinde o serie de recomandări pentru cluburile şi federaţiile care doresc să reia antrenamentele după 15 mai, când este aşteptată încheierea stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Printre condiţiile impuse de autorităţi pentru reluarea pregătirilor se află izolarea sportivilor în cadrul bazelor sportive, testarea lor pentru COVID-19, precum şi măsuri stricte de igienă şi dezinfecţie.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă decretate ca urmare a pandemiei de coronavirus. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.