Gânduri de Ziua Copilului

0 269

De Ziua Copilului am scris un colaj de poezii dedicate copilăriei scrise în anii trecuți. Între timp eu însumi am devenit tătic, cunoscând la persoana întâi bucuria de a privi în ochi o fărâmă de om, un ghemotoc însuflețit, bucuria de a inspira mireasma de lăptic a pielii propriului copil..

AM FOST COPIL..

Am fost copil, dar simt că încă
Ceva din ce eram mai sunt,
Chiar dacă-n suflet sunt de stâncă,
Zâmbesc puțin și des mă-ncrunt..

Eu simt că e ceva în mine
Ce mă-nrudește cu acel
Copil cu zâmbete senine,
Acel cuminte băiețel..

Și când îl recunosc pe pruncul
Ce doarme înlăuntrul meu?
Când îmi slăvesc Mântuitorul,
Sau plâng la Bunul Dumnezeu..

Când eu mă uit spre zări senine,
Sperând să-L văd pe Domnul meu,
Atunci copilul cel din mine
Privește cerul, nu sunt eu!

Când vărs o lacrimă umilă,
Știind atâți copii orfani,
Îl văd pe el, privind cu milă
Spre frățiorii lui sărmani..

Mă uit cu multă nostalgie,
La părul meu de-acum cărunt
Și amintindu-mi de pruncie,
Știind ce-am fost, văzând ce sunt,

Eu Îl implor pe Dumnezeu,
Cerându-I în genunchi umil
Ca-n suflet să rămân mereu
Același neschimbat copil..

Copilăria este vârsta de la care viața începe și spre care maturitatea trebuie să îndrepte. Să nu uităm chemarea la copilărie a adulților făcută de Mântuitorul nostru Iisus Hristos: “Adevărat vă spun, DE NU VEȚI DEVENI CA UNUL DINTRE ACEȘTI COPII, nu veți intra în Împărăția lui Dumnezeu.” Iată așadar că vârsta copilăriei nu aparține exclusiv celor mici; ea trebuie să devină adevarata vârstă a sufletelor noastre.

De aceea și Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă: “Fraților, FIȚI COPII, dar nu la minte. La minte fiți desăvârșiți.” Mântuitorul Hristos ne-a dezvăluit tainele Împărăției Cerurilor și cele ale sufletului omenesc, El fiind Însuși Creatorul nostru “prin Care toate s-au făcut”. Astfel am aflat că de Dumnezeu nu se poate apropia decât omul curat la suflet precum copilul mic. Unei astfel de persoane Dumnezeu i Se descoperă pe măsura curăției inimii sale: “Fericiți cei cu inima curată, că ACEIA ÎL VOR VEDEA PE DUMNEZEU”.

Evident că pruncii cei mici Îl văd pe Dumnezeu, pentru că au inimile curate! Ei trebuie să fie doar călăuziți spre Dumnezeu, căci puterea de a-L vedea o au din belșug. De aceea Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne poruncește cu mare seriozitate să “ducem” copiii la El, adică să le oferim o educație religioasă, dând posibilitatea celor mici de a intra în contact cu Dumnezeu: “LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE!”

Tendința societății moderne de a perverti sufletele copiilor de la cea mai fragedă vârstă prin educație sexuală și prin ideologia “de gen” străină moralei creștine este o adevărată crimă a umanității, un genocid duhovnicesc: se caută uciderea sufletească a tuturor copiilor, distrugerea tezaurului inimioarelor lor celor sfinte! Un președinte de țară, cum este președintele României, care baricadează lumea în case cu pretextul pandemiei și semnează în secret ordonanțe de impunere a educației sexuale în școli devine simbolul întunericului demonic care se întinde în această lume, dând început perioadei apocaliptice..

Dragii mei, am ajuns să trăim vremuri în care societatea NU mai garantează educația sănătoasă morală a copiilor, ci dimpotrivă, încearcă să distrugă cu orice preț această educație. În aceste condiții adevăratul rol pedagogic le revine părinților, nu școlii. De azi înainte acolo unde părinții se vor strădui să-și învețe copiii să trăiască în credință, va exista credință. Acolo unde se va propovădui în familie respectul și bunul simț, acolo vor fi copii simțiți și respectuoși, răsaduri care vor da naștere mai târziu unei societăți sănătoase.

Totul depinde numai de voi, dragi părinți. Voi, familiile creștine, sunteți “biserica cea mică”. Dacă vă veți face conștiincioși datoria de creștini la voi acasă și Biserica cea Mare va crește și va înflori. Dacă însă vă veți ignora îndatoririle de părinți creștini, Biserica cea Mare va pierde membri, se va micșora din punct de vedere cantitativ și calitativ.

Noi, preoții, avem puteri limitate; ne putem ocupa numai de cei care vin în sfintele lăcașe de bună voie și putem pătrunde ca să propovăduim Evanghelia Domnului Hristos numai acolo unde ni se deschide ușa..
Să ne ajute bunul Dumnezeu să păstrăm întreagă moștenirea duhovnicească primită de la înaintașii noștri, predând-o ca pe o neprețuită comoară urmașilor. Hristos S-a înălțat! Azi, în anul mântuirii 2020, în Ziua Copilului și a copilăriei, 1 Iunie.

Preotul Sorin Croitoru de la Mantova (Italia).

Leave A Reply

Your email address will not be published.