Jucătorii echipei FC Botoşani au revenit acasă şi vor intra în izolare

0 304

Jucătorii echipei de fotbal FC Botoşani vor intra în izolare pentru două săptămâni, după diagnosticarea cu COVID-19 a medicului echipei, Petrică Rădăuceanu, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul executiv al clubului, Cătălin Anton.

Potrivit acestuia, fotbaliştii au revenit, vineri dimineaţă, în municipiul Botoşani, după amânarea partidei cu Universitatea Craiova, care era programată pentru vineri seară.

“Ancheta epidemiologică a celor de la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani nu a fost finalizată. Până una-alta, recomandarea este ca jucătorii să fie izolaţi şi trebuie să facem o listă cu numerele de telefon şi să o transmitem”, a afirmat Anton. Potrivit acestuia, unii dintre jucători vor rămâne în izolare în apartamentele închiriate de club, iar alţii vor sta într-un complex hotelier în care s-a desfăşurat şi ultimul cantonament al echipei.

„S-a făcut o «anchetă oltenească», dar nimeni de la DSP Craiova n-a venit să vadă jucătorii. La ora 22:30, i-au dat afară din hotel pe jucători ca pe niște borfași, ca pe niște răufăcători, și i-au trimis cu Poliția la Botoșani. Am fost uimiți. Asta în condițiile în care niciun jucător n-a fost contact direct al doctorului.

Fotbaliștii sunt zăpăciți. Sunt 38 de copii testați de 4 ori în 3 săptămâni. Au fost ținuți într-o bulă, izolați complet. Acum, norocul lor a fost că nu le-a dat nimeni foc. Dați-le foc și scăpați de nenorociri! Sunt foarte supărat, sunt consternat, nu mai am curaj să fac nimic! Părerea mea e că doctorul nici nu e pozitiv. Contacții lui direcți sunt cei cu care se afla în mașină, dar n-a luat contact cu nimeni din interiorul lotului. A luat contact doar cu maseurul.

Protocolul arată că jucătorii trebuie să stea 6 zile în izolare, apoi să facă testul și să revină la normal. Sper ca lumea să fie mai atentă, să aibă mintea acasă, iar oamenii de la Botoșani să găsească înțelepciunea necesară”, a spus finanțatorul echipei, Valeriu Iftime, la emisiunea „Digi Sport Matinal”, de la Digi Sport.

Medicul echipei FC Botoşani, Petrică Rădăuceanu, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, rezultatul analizelor fiind anunţat cu 24 de ore înaintea meciului pe care echipa din Botoşani îl avea programat contra formaţiei Universitatea Craiova.

Rădăuceanu, care este şi medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe “Mavromati” Botoşani, a declarat, joi seară, că testarea a fost făcută, miercuri dimineaţă, la Stadionul Municipal din Botoşani, înainte ca echipa şi staff-ul tehnic să plece spre Craiova. În cursul zilei de joi, când deja ajunsese la Craiova, acesta a primit rezultatul pozitiv.

Leave A Reply

Your email address will not be published.