Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a făcut un pas mare spre finala Cupei României

0 242

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a făcut un pas mare spre prima sa finală a Cupei României la fotbal după ce a învins-o pe Politehnica Iaşi cu scorul de 5-1 (1-1), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor competiţiei.

Oaspeţii au deschis scorul rapid, prin Andrei Cristea (5), din penalty, dar apoi echipa covăsneană a punctat de cinci ori, având un ultim sfert de oră de excepţie, cu trei goluri înscrise.

Olandezul Anass Achahbar a reuşit primele sale goluri în tricoul echipei din Sfântu Gheorghe (25, 75), alte goluri fiind marcate de Lorand Fulop (52) şi Goran Karanovic (86), în timp ce portarul Denis Rusu şi trimis mingea în proprie poartă (autogol, 79), la centrarea lui Nicolae Carnat.

Sepsi OSK a avut şi alte ocazii mari de gol în faţa ”lanternei roşii” din Liga I, Lorand Fulop a trimis în bară (15), Istvan Fulop a ratat de puţin poarta (62), Pavol Safranko (65) nu a ajuns la o centrare ideală, iar portarul Rusu a respins mingea expediată de Karanovic (70).

De remarcat că antrenorul echipei gazdă, Leo Grozavu, a fost eliminat în min. 3, pentru proteste la penalty-ul acordat echipei ieşene.

Reacții după meci:

“A început destul de bine, chiar am marcat în minutul 2, cred, şi după, uşor, uşor cred că am făcut pasul în spate şi au venit peste noi şi au început să controleze jocul. Vă daţi seama că voiam să mai marcăm goluri, ca să stăm mai liniştiţi pe final, dar nu ştiu din ce cauza ne-am retras prea mult, au venit peste noi şi i-am lăsat să-şi facă jocul. Nu ştiu dacă mai sunt şanse foarte mari în Cupă, dar momentan ne concentrăm foarte mult pe campionat, ca să o scoatem cu bine. Nu ştiu ce să mai zic, e un moment foarte greu, dar…”, a spus Ovidiu Horşia, la flash-interviu, la Telekom Sport.

„Concluziile sunt rușinoase. Nu mă refer doar la scor, ci și la evoluție. Am început cu 1-0, dar apoi s-a terminat 1-5. Am fost obligat să protejez câțiva jucători ținând cont de obiectivul pe care-l avem, acela de a ne salva, dar asta nu înseamnă ceilalți trebuie să se prezinte penibil!

Principalul vinovat e antrenorul, normal. Jucătorii primiseră chiar azi niște bani, dar reacția lor ați văzut-o! Strategia de aici n-a fost bună, dar acum nu trebuie să ne plângem.

Ne-am prezentat rușinos, dar acum ne rămâne să ne concentrăm pe următorul meci din campionat. Trebuie să ne adunăm, să ne refacem pentru meciul cu Chindia Târgoviște”, a spus Rednic, la Look Sport.

“Am niște băieți admirabili, care joacă din 3 în 3 zile, depun niște eforturi extraordinare ca să mă mulțumească. Am făcut o partidă fantastică. La 3 zile distanță după un joc am revenit de la 0-1, am arătat putere de luptă, de regenerare. Felicit băieții, o victorie fantastică după o seară magică. Am trăit foarte multe și știu ce înseamnă fotbalul, va trebui să tratăm foarte serios returul. Va fi nevoie să păstrăm o stare bună la echipe prin alte rezultate bune. Vom avea nevoie de sănătate pentru că la fotbal se poate întâmpla orice. Ne bucurăm că i-am putut satisface pe fani. Ne-am bucura foarte mult să ne calificăm în finală și sper să avem suporterii alături de noi. Când o să fim în finală, o să vedem, dacă o să fim”, a spus Grozavu, după meci.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – ACSM Politehnica Iaşi 5-1 (1-1)

Stadion Municipal – Sfântu Gheorghe

Au marcat: Anass Achahbar (25, 75), Lorand Fulop (52), Denis Rusu (autogol, 79), Goran Karanovic (86), respectiv Andrei Cristea (5 – penalty).

Sepsi: Niczuly – Carnat, Bouhenna, Celea, Fl. Ştefan – Velev (I. Fulop ’46/ Popescu ’68), Vaşvari – L. Fulop, Achahbar (L. Kovacs ’85), M. Ştefănescu – Safranko (Karanovici ’67). Antrenor: Leo Grozavu

Poli Iaşi: R. Rusu – Rodny Lopes, Klimavicius, Mihalache, Onea – Popadiuc (Platini ’46), De Iriondo (Şerban ’66), Bourama, Horşia (Grădinaru ’46) – Chacana (Omoh ’57), A. Cristea (Luckassen ’59). Antrenor: Mircea Rednic

Cartonaşe galbene: Celea ‘3 / Onea ’41, Cristea ’42, De Iriondo ’51,

Meciul a fost arbitrat de Ovidiu Haţegan, ajutat de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar rezervă a fost Iulian Dima.

Observator de arbitri a fost desemnat Aron Huzu, iar observator de joc, Mihai Andrieş.

Returul va avea loc la 8 iulie.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.