Cluburile UTA, ACS Poli Timişoara şi Poli Iaşi regretă dispariţia antrenorului Ionuţ Popa

0 243

Cluburile de fotbal UTA Arad, ACS Poli Timişoara şi CSM Poli Iaşi regretă dispariţia antrenorului Ionuţ Popa, decedat, joi dimineaţă, la vârsta de 67 de ani, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad în urma unor probleme cardiace.

Gruparea arădeană din Liga a II-a, prima dar şi ultima pe care a antrenat-o Ionuţ Popa până în martie 2019, a notat pe site-ul său oficial: “Familia roş-albă e îndoliată. În această dimineaţă a venit trista veste a plecării dintre noi a lui Ionuţ Popa, după o boală cu care a luptat mai bine de un an şi jumătate. ”Mister” ne-a lăsat amintiri nepreţuite, legate mai ales de acea frumoasă echipă roş-albă din 1993, de promovarea din 2002 sau de epica victorie de la Timişoara din 5 octombrie 2002. Cu stilul său fermecător dublat de valoarea fotbalistică, şi-a câştigat un loc important în istoria ”Bătrânei noastre Doamne”. Condoleanţe familei, odihneşte-te în pace, nea’ Popică”.

La rândul său, clubul ACS Poli Timişoara, acum în Liga a III-a, a reamintit performanţele realizate de antrenor în perioada 2016-2018.

“Poli Timişoara îşi ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timişorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă. Născut la Săvârşin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli Timişoara, dar n-a jucat pentru ”alb-violeţi”. De-a lungul carierei de jucător a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad şi Politehnica Iaşi, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroşani, CS Mioveni sau Şoimii Pâncota. Din anii petrecuţi la Timişoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referinţă pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deşi ”alb-violeţii” au început competiţia  de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii şi semifinalele Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obţinute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma şi pasiunea pe care le avea pentru sport. Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace”, se menţionează pe site-ul grupării bănăţene.

“Toată suflarea ”alb-albastră” este în doliu. Dumnezeu să te odihnească în pace, Ionuţ Popa”, a notat şi CSM Poli Iaşi într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook.

De-a lungul carierei sale, tehnicianul a antrenat formaţiile UTA Arad, FC Bihor, Jiul Petroşani, CSM Poli Iaşi, CS Mioveni, CS Şoimii Pâncota, CS Naţional Sebiş şi ACS Poli Timişoara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.