După o serie de ratări uriașe, FCSB remizează cu FC Botoșani

0 267

FCSB a terminat la egalitate cu FC Botoşani, 1-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a 6-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

FCSB a deschis scorul prin Florinel Coman (13), cu un şut din afara careului, dar a rămas la scurt timp în inferioritate numerică, după eliminarea lui Iulian Cristea (16). Oaspeţii au egalat prin Alexandru Ţigănaşu (22), cu un şut de la peste 30 de metri, dar în min. 31 s-a restabilit şi egalitatea numerică, Enriko Papa primind al doilea cartonaş galben.

Vicecampioana a mai avut ocazii de gol prin Coman (3), Florin Tănase (32, 86), Adrian Petre (50). Moldovenii au ratat prin Denis Haruţ (18) şi Stefan Askovski (48).

FCSB nu are nicio victorie în ultimele patru etape (două egaluri, două eşecuri) şi are un singur succes în ultimele 10 etape (cinci egaluri, patru înfrângeri). FC Botoşani venea după o victorie la Mediaş. În sezonul regulat, fiecare echipă a câştigat cu 2-0, pe terenul celeilalte, iar meciul tur din play-off s-a încheiat nedecis, 2-2.

Reacții după meci:

“E un rezultat destul de bun, suntem acolo în continuare, la egalitate de puncte cu ei. Chiar dacă ne doream mai mult, dar e un punct în deplasare şi trebuie să-l luăm ca atare. Vreau să termin aici sezonul acesta, să joc cât mai bine şi după aceea să prind un transfer cât mai bun pentru mine, iar dacă nu, o să rămân aici în continuare, să joc cât mai bine”, a declarat Andrei Chindriş, la finalul meciului.

„Eu vreau să bat Craiova acasă și merg să bat și Clujul. Cu CFR va fi greu, e o echipă matură, solidă. Pe Craiova am văzut-o puțin obosită și fără orizont (n.a – în meciul cu Gaz Metan, 2-1). Eu n-am nicio favorită și, chiar dacă aș avea, fotbaliștii mei vor să joace fotbal. L-am rugat mereu pe Marius Croitoru să joace fotbal, n-avem niciun parti-pris cu nimeni”, a spus Valeriu Iftime, pentru GSP.

“Până la urmă, ăsta e fotbalul, trebuie să ne pregătim pentru următorul joc. Trebuie să învățăm din acest meci. Trebuie să fim mai pragmatici, atât. Și să faci un sacrificiu fizic peste medie pentru că, în momentul când rămâi în 10, ai mai mult de alergat, chiar dacă și adversarul a rămas în 10. Azi au făcut un efort peste medie și vreau să-i felicit pentru atitudine și pentru că au reușit să ducă un asemenea meci la capăt și cred că puteam câștiga pe final”, a spus Vintilă la finalul partidei.

“Am venit aici să câştigăm. Din păcate băieţii s-au speriat, au avut în primele 15 minute prea mare respect pentru FCSB. Cei care sunt în fruntea clasamentului acumulând puncte, este normal să îşi merite locul. Am arătat prea mult respect în primele 15 minute. Se vede că încă suferim din punct de vedere al prospeţimii, nu am avut forţă”, a spus Croitoru pentru posturile care transmit Liga I.

FCSB – FC Botoşani 1-1 (1-1)

Arena Naţională – Bucureşti

Au marcat: Florinel Coman (13), respectiv Alexandru Ţigănaşu (22).

FCSB: Vlad – Creţu, Miron, I. Cristea, Panţîru – Olaru (Moruţan ’46), Popescu, F. Tănase – Man, A. Petre, (Vînă ’70) F. Coman (Dumitru ’54). Antrenor: Bogdan Vintilă

FC Botoşani: E. Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Ţigănaşu – Papa, E. Florescu (Carlone ’90)– Keyta (Cîmpanu ;69), Askhovski (Mendoza ’74), Babunski (Ebenhofer ’90) – Dugandzic (Fili ’90). Antrenor: Marius Croitoru

Cartonaşe roşii: Iulian Cristea (FCSB, 16), Enriko Papa (FC Botoşani, 31).

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti); arbitri asistenţi: Radu Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); arbitru de rezervă: Iulian Dima (Bucureşti)

Observator CCA: Constantin Ştefan (Bucureşti)

(Alexandra Grigorescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.