Meciul naţionalei României cu Irlanda de Nord va fi arbitrat de o brigadă din Franţa condusă de Francois Letexier

0 318

Meciul pe care echipa naţională de fotbal a României îl va disputa, la 4 septembrie, cu selecţionata Irlandei de Nord, în Liga Naţiunilor, va fi arbitrat de o brigadă din Franţa condusă de Francois Letexier, informează, miercuri, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Francois Letexier va fi ajutat la cele două tuşe de arbitrii asistenţi Cyril Mugnier şi Mehdi Rahmouni, al patrulea oficial fiind desemnat Amaury Delerue.

Francois, în vârstă de 31 de ani, a mai arbitrat reprezentativa României în ediţia trecută a Ligii Naţiunilor, în octombrie 2018, în victoria cu 2-1 obţinută în Lituania.

De asemenea, arbitrul s-a aflat la centru şi în al doilea meci al tehnicianului Mirel Rădoi pe banca selecţionatei Under 21 a României. Pe 11 septembrie 2018, tinerii “tricolori” se impuneau cu 2-0 în faţa Bosniei-Herţegovina la Ovidiu şi făceau un pas important spre calificarea la EURO 2019. În sezonul 2019-2020 el a arbitrat 14 partide în prima ligă franceză acordând 61 de cartonașe galbene, 4 cartonașe roșii și a dictat 4 lovituri de la 11 metri.  În Cupa Franței a a arbitrat 3 partide în care a arătat 13 cartonașe galbene și a dictat 2 lovituri de pedeapsă. În cupele europene a arbitrat 4 partide (12 cartonașe galbene, 1 cartonaș roșu, o lovitură de la 11 metri).

Echipa naţională a României întâlneşte, la 4 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Irlandei de Nord, într-o partidă contând pentru prima etapă a Grupa 1 a Ligii B a Ligii Naţiunilor, ediţia 2020-2021. Acesta va fi primul meci al noului selecţioner Mirel Rădoi la conducerea primei reprezentative.

(Alexandra Grigorescu)

Leave A Reply

Your email address will not be published.