(VIDEO) Actorul Florin Piersic a fost vindecat în copilărie de Sfânta Parascheva

0 362

Actorul Florin Piersic a povestit în exclusivitate pentru Doxologia.ro cum l-a vindecat Sfânta Parascheva în copilărie, pentru rugăciunile fierbinți ale mamei sale. Actorul a mărturisit că este foarte legat de biserică, mama lui, Vera, fiind soră de preot. 

Actorul a mărturisit că și-a petrecut copilăria într-un mediu în care Biserica își găsea locul în mod natural.

„Eu sunt foarte legat de Biserică, de preoți, de faptul că am stat atât de mult la Pojorâta, la Sadova, la Câmpulung Moldovenesc, la Gura Humorului”, a spus el. „Mă duceam de Crăciun și de Sfintele Paști la Cajvana.”

“Nu luăm cu noi nicio avuție. Ceea ce ne rămâne moștenire este numai ceea ce am dat. Până la urma urmei, fiecare moare singur. Dacă stingi lumina, frumusețea nu se mai vede, ea trebuie să fie aceeșsi dintotdeauna în părți egale, sentiment, respect, sinceritate și, înainte de toate, o definiție a unui suras care face mai mult ca orice declarație de dragoste. Eu cred că suntem făcuți din iubire, trăim pentru a primi și a dărui iubire. Fără iubire, fără dragoste ar fi pustiu în lume. Dragostea poate să umfle pânzele speranței, dar singură nu poate niciodată să ducă corabia la mal. Credința? Credința, într-un fel foarte intim, ca și iubirea, este în fiecare din noi.”

La Cajvana, lângă Suceava, era preot paroh unchiul său, Orest Malcinschi. „El era prietenul cel mai apropiat de tatăl meu”, a povestit actorul. „Și, întâmplător sau nu, tatăl meu și Orest Malcinschi s-au căsătorit cu cele două surori ale Părintelui Pașcanu”.

Actorul își amintește cum, de fiecare Crăciun, abia aștepta să bată toaca la biserica din Cajvana: „Primul lucru pe care îl făceam – vorbeam cu pălimarul și spuneam: «Vin să bat toaca!»”

„Eu mă rog la Maica Domnului, o ador”, a spus Florin Piersic.

Actorul a dezvăluit că are mare evlavie și la Sfânta Paraschiva. Păstrează și azi icoana Sfintei, la care mama lui s-a rugat pentru el în copilărie, când a fost foarte bolnav:

„Am fost foarte bolnav și mama mea o noapte întreagă, cu icoana – pe care o am, o păstrez tot timpul – la care mama s-a rugat și a spus: «Dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu-l lua pe Florinel!»”

Actorul a are 84 de ani. Părinții săi erau amândoi originari din Bucovina. Florin Piersic și-a petrecut copilăria la Corlata, Pojorâta, Cajvana, Cernăuţi. Când a fost foarte bolnav, locuia cu părinții la Sibiu, pe Strada Hecht nr. 2.

Leave A Reply

Your email address will not be published.