Echipa naţională a României va disputa un amical cu Belarus la 11 noiembrie

0 326

Echipa naţională de fotbal a României va disputa, la 11 noiembrie, pe teren propriu, o partidă amicală cu selecţionata Belarusului, a anunţat, vineri, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul său oficial.

“Pentru respectarea cerinţelor UEFA privind numărul de partide al unei echipe reprezentative per an calendaristic şi respectarea calendarului fixat de forul continental pentru început de noiembrie, FRF a perfectat un meci amical pentru prima reprezentativă. Echipa naţională pregătită de Mirel Rădoi va juca, astfel, o partidă de pregătire pe data de 11 noiembrie 2020, împotriva primei reprezentative a Belarusului, pe teren propriu. Ora disputării şi stadionul urmează a fi stabilite şi comunicate ulterior”, se precizează pe site-ul citat.

Belarus ocupa la finalul lunii septembrie locul 87 în clasamentul FIFA. A pierdut semifinala play-off-ului pentru EURO 2020 în Georgia, 0-1. În Liga Naţiunilor, în această toamnă, a jucat cu Albania (0-2 acasă), Kazahstan (2-1 în deplasare), Lituania (2-2 în deplasare) şi din nou Kazahstan (2-0 acasă).

România a întâlnit de patru ori până acum Belarus, reuşind două victorii şi două remize. După acest amical, România va întâlni, la 15 noiembrie, reprezentativa Norvegiei (Arena Naţională, Bucureşti) şi în 18 noiembrie, selecţionata Irlandei de Nord (Belfast), în Liga Naţiunilor.

În aceeași săptămână, pe 17 noiembrie, România U21 întâlnește Danemarca pe “Ilie Oană” din Ploiești, meci decisiv pentru calificarea la EURO U21 de anul viitor.

Leave A Reply

Your email address will not be published.