Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă întărirea măsurilor anti-coronavirus

0 325

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat o întărire a sistemelor anti-coronavirus de urgenţă ale statului în faţa pandemiei mondiale, în timp ce a prezidat duminică o reuniune a biroului politic al Partidului Muncitorilor aflat la guvernare, a transmis luni agenţia de ştiri de stat KCNA, conform Yonhap şi Reuters.

Reuniunea a avut loc pe fondul incertitudinii economice şi politice din jurul pandemiei globale de COVID-19, care pune presiune suplimentară pe economia Coreei de Nord, deja lovită de sancţiunile internaţionale ce vizează oprirea programului său nuclear, comentează Reuters din Seul.

La prima sa apariţie publică în 27 de zile, Kim a subliniat necesitatea de a menţine o alertă maximă şi de a intensifica activitatea anti-epidemică. Coreea de Nord a testat peste 12.000 de persoane şi nu a raportat cazuri confirmate de coronavirus, la începutul lunii noiembrie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Un total de 6.173 de persoane, dintre care opt străini, au fost depistate ca fiind cazuri suspecte, iar 174 de persoane au fost plasate în carantină în ultima săptămână a lunii octombrie, a spus OMS. Kim a cerut ţării să se lanseze într-o campanie de 80 de zile pentru a-şi atinge obiectivele în fiecare sector, înaintea unui congres planificat în luna ianuarie pentru a decide un nou plan de cinci ani. Ultima sa apariţie publică raportată în presă a fost la 21 octombrie, când a vizitat un cimitir dintr-o provincie a ţării unde sunt înmormântaţi soldaţii chinezi căzuţi în războiul coreean din 1950-1953.

Leave A Reply

Your email address will not be published.