Companiile din zona euro se aşteaptă la o creştere a productivităţii după pandemie

0 303

Companiile din zona euro se aşteaptă să iasă din pandemie mai eficiente, graţie unei utilizări sporite a tehnologiilor digitale şi a muncii la distanţă, arată rezultatele unui sondaj publicat luni de Banca Centrală Europeană (BCE), informează Reuters.

Pandemia de COVID-19 a provocat cea mai gravă contracţie economie din ultimele decenii însă, pe termen lung, este posibil să existe şi o veste bună pentru firme deoarece le forţează să îşi modernizeze afacerile şi să se adapteze la mediu.

Rezultatele sondajului BCE, derulat în rândul a 72 de companii din sectorul industriei şi serviciilor, arată că firmele ar putea să îşi revină mai rapid decât gospodăriile de pe urma impactului pandemiei. Companiile din zona euro estimează că adaptarea în regim accelerat a tehnologiilor digitale şi a unor proceduri mai bune le va creşte productivitatea. În schimb, 55% dintre firme se aşteaptă să aibă mai puţini angajaţi pe termen lung.

Rezultatele sugerează că “firmele au învăţat cum să menţină productivitatea, în pofida restricţiilor cu privire la mâna de lucru, impuse pentru păstrarea distanţei sociale”, sugerează cercetătorii BCE, Eduardo Maqui şi Richard Morris.

Chiar dacă aproape 30% din respondenţi au identificat cererea redusă pentru produsele şi serviciile lor drept una din principalele consecinţe pe termen lung ale pandemiei, peste trei sferturi se aşteaptă ca afacerile lor să fie mai eficiente şi mai reziliente după pandemie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.