Cristi Manea (Sport 100%): Astra va juca în liga a 6-a din sezonul viitor!

0 319

În intervenția sport de la emisiunea City Beat, președintele revistei 100% Sport a precizat că, în cazul scandalului de dopaj, Astra va fi exclusă din prima divizie de forurile fotbalistice competente din România. ”ANAD nu se joacă cu astfel de lucruri. Sunt informații potrivit cărora FRF și LPF așteaptă încheierea sezonului pentru a lua această decizie. Cazurile de dopaj de la Astra și aici mă refer la cei trei jucători sunt evidente”, a spus la City Beat, Cristian Manea.

  • La începutul lunii septembrie, ANAD a intrat în posesia unor fotografii, pe care o clinică din București le-a postat pentru a-și promova imagina și tratamentele pe care le efectuează.
  • În respectivele poze apăreau Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, jucătorii Astrei, cu perfuziile-n venă!
  • După ce a fost vizitată de ANAD, clinica a luat o decizie surprinzătoare: a șters toate pozele urcate pe Instagram.
  • Pe 14 ianuarie, la comisia de audieri de la ANAD, Ioniță a recunoscut toate acuzațiile.

Sursa: Gsp.ro

 ”În primul rând, trebuie să așteptăm definitivarea întregii proceduri la ANAD. După care, orice parte interesată, fie că ne referim la club, fie că ne referim la jucători, la ANAD sau WADA, are posibilitatea să atace acea decizie la TAS. După care vom începe întreaga procedură la nivelul comisiilor jurisdicționale de la nivelul FRF”, a declarat Răzvan Burleanu.

Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.