VIDEO Brăila: Au fost confiscate primele vehicule folosite pentru transportul şi depozitarea ilegală a gunoiului pe domeniul public

0 312

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunţat, sâmbătă, că au fost confiscate primele vehicule folosite pentru transportul şi depozitarea ilegală a gunoiului pe domeniul public, proprietarii acestora fiind amendaţi cu câte 30.000 lei.

“A fost confiscată prima căruţă, iar proprietarul ei a fost amendat cu 30.000 lei (6.200 euro). A fost confiscată prima maşină, iar proprietarul ei a fost amendat cu 30.000 lei (6.200 euro). Continuăm, doar aşa terminăm cu gunoaiele. Gata, ajunge, dacă vrem un oraş curat, trebuie să luăm atitudine! Dacă cumva credeţi că aceşti indivizi au aruncat acum prima dată gunoiul pe câmp, nu este aşa, pe 05.02.2021 au mai fost prinşi şi amendaţi cu 1.000 de lei fiecare. Acum vor avea ce povesti la cei ca ei. Dacă cumva credeţi că nu vor plăti amenzile, nu este aşa. Vor fi executaţi silit (dacă au bunuri în proprietate sau venituri) sau daţi în judecată (dacă nu au bunuri în proprietate sau venituri), pentru ca amenzile să se transforme în ore de muncă în folosul comunităţii. Nu mai scapă niciodată”, a declarat primarul muncipiului Brăila, Marian Dragmori.

Acţiunea a fost organizată de Garda de Mediu, cu sprijinul Poliţiei Locale şi Primăriei Brăila.

“Ne-am săturat să strângem după ei! 30 de ani primăria a adunat gunoiul de pe domeniul public, ei au depozitat la loc. 30 de ani mass-media, instituţiile publice şi ONG-urile au încercat să facă educaţie. Ei au continuat să arunce, noi să strângem. Mijloacele de transport auto confiscate vor fi vândute şi veniturile vor intra la bugetul naţional (nu la cel local, dar nu acest lucru contează), iar căruţele vor fi distruse”, a mai scris Dragomir pe contul său de socializare.

Primarul Marian Dragomir a precizat că astfel de acţiuni vor continua, făcând menţiunea că, anul acesta, pe lângă cele 360 de camere active în municipiu, vor mai fi montate 200.

Leave A Reply

Your email address will not be published.