Liga 1, etapa 27 / UTA – FCSB (Steaua) 0-1 (0-1) / 3 puncte pentru roș-albaștri, ratări monumentale și emoții uriașe pe final

0 376

FCSB a învins-o pe UTA Arad cu scorul de 1-0 (1-0), sâmbătă seara, în deplasare, într-un meci din etapa a 27-a a Ligii I de fotbal.

Singurul gol al meciului a fost marcat de Olimpiu Moruţan (41), cu o lovitură de cap.

Succesul liderului a fost facilitat şi de faptul că arădenii au jucat încă din prima repriză în zece oameni, după eliminarea lui Damian Isac (43), pentru al doilea cartonaş galben.

FCSB a dominat categoric jocul şi a ratat mai multe ocazii de gol, prin Florin Tănase (34), Florinel Coman (44 – bară, 78), Andrei Istrate (47, 62).

UTA putea obţine egalul, dar portarul Andrei Vlad a apărat mingea trimisă cu capul de David Miculescu (90+2).

FCSB a ajuns la patru victorii consecutive, toate fără gol primit în timp ce UTA a pierdut al doilea meci la rând, după 0-1 acasă cu CFR Cluj. Arădenii rămân cu o singură victorie acasă în acest sezon.

Reacții după meci:

”Mă bucur că am marcat cu capul, doar la juniori am mai înscris așa, e primul gol cu capul în Liga 1. Am avut foarte multe ocazii, trebuia să marcăm golul al doilea ca să fim liniștiti. Așa, pe final, puteam fi egalați deși jucam cu un om în plus. Trebuia să fim mai atenți.Acum vrem să facem un meci bun cu CFR Cluj să scoatem maximum din derby”, a spus Olimpiu  Moruțan după meci.

Jocul a fost echilibrat până la eliminare. Dacă am fi rămas 11 contra 11, a doua repriză ar fi arătat cu totul altfel.  Isac avea un cartonaș galben, era expus, nu procedezi de maniera asta, poate dacă Feșnic ar fi arbitrat în spiritul jocului, nu în litera lui, evitam această situație. Chiar voiam chiar să îl schimb la pauză. Am încercat un pressing, dar au apărut spațiile, din fericire pentru noi am evitat o umilință.

Acea egalare ne-ar fi adus un punct nemeritat, doar pentru ambiția jucătorilor mei am fi meritat, dar ca ocazii nu. Important e să rămânem cu pic pe pământ, încercăm să adunăm puncte pentru că în  playout va fi o presiune foarte mare”, a spus antrenorul Laszlo Balint după meci.

„Asta ne-a interesat, până la urmă e important că am reușit să câștigăm, deși ne-am creat o sumedenie de ocazii în repriza a doua. Uneori fotbalul te poate pedepsi, trebuie să învățăm din asemenea jocuri, când ai astfel de ocazii trebuie să le fructifici.

Am avut câteva mici nesincronizări, dar mă bucură faptul că ne-am creat multe situații de a marca. Mi s-a părut un cartonaș galben dat cam ușor (n.r. – la Radunovic), atât lui cât lui Antal, a fost un contact, nu cred că trebuia să se ia o măsură disciplinară de genul acesta. Asta este, mergem înainte.

Meci important, ca și celelalte meciuri rămase din campionat, dar nu cred că va fi decisiv, ținând cont de faptul că se vor înjumătăți și punctele în play-off. Ne dorim să câștigăm și să ne pregătim de ultimele două jocuri și de play-off. Ne dorim să terminăm pe primul loc campionatul regulat. Mai sunt trei meciuri foarte grele, apoi sunt Craiova și Sepsi, încercăm să tratăm fiecare joc la fel, la victorie, și să tratăm fiecare meci la victorie. Totul se va juca în play-off”, a spus Anton Petrea, la finalul partidei cu UTA Arad.

Important e că am câștigat, dar trebuia să tratăm altfel fazele din atac, să facem 2-0 și să nu le dăm nicio șansă. Au avut o ocazie mare la ultima fază, putem pierde punctele și să plângem după ele.

Trebuia să tratăm mai serios fazele. Nu sunt în măsură să spun dacă ne-au lipsit jucătorii trimiși la echipa a doua, mă bucur pentru mine că am revenit”, a declarat Valentin Crețu.

UTA Arad – FCSB 0-1 (0-1)

Arena “Francisc Neuman” – Arad

A marcat: Olimpiu Moruţan (41)

Statistică: Șuturi pe poartă 2-5; Șuturi pe lângă poartă 4-9; Lovituri libere 16-23; Cornere 1-4; Intervenții portar 4-2; Ocazii de gol 6-14; Cartonașe galbene 6-1; Cartonașe roșii 1-0

UTA Arad: Balauru – Peteleu (Tomozei ’65), Erico, F. Ilie, Shliakov – Antal (Albu ’46), Isac, Vorobjovas (Voinea ’86), D. Rusu (Miculescu ’65) – Roger – Hora (Petre ’69). Antrenor: Laszlo Balint

FCSB: Vlad – Creţu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Vînă (Istrate ’46), Ov. Popescu, Olaru – Moruţan, Fl. Tănase, Coman. Antrenor: Anton Petrea

Cartonaşe galbene: Isac ’29, ’43, Antal ’39, Hora ’49, Albu ’68, Vorobjovas ’74 / Radunovic ‘39

Cartonaş roşu: Isac ‘43

Arbitri: Horaţiu Feşnic – Alexandru Cerei, Mihai Marica – Szabolcs Kovacs;

Observator: Ioan Onicaş.

Leave A Reply

Your email address will not be published.