China: Aproape 65 de milioane de persoane au primit deja măcar o doză de vaccin anticoronavirus

0 625

Aproape 65 de milioane de persoane au primit până acum în China măcar o doză de vaccin anticoronavirus, a anunţat luni într-o conferinţă de presă Li Bin, director adjunct al Comisiei Naţionale de Sănătate din ţara asiatică, a relatat cotidianul chinez Global Times, citat de EFE.

Li Bin a menţionat că până la 14 martie au fost administrate 64,98 de milioane de doze de vaccin.

Unele zone din ţară, cum este cazul capitalei Beijing, au trecut deja la vaccinarea persoanelor de peste 60 de ani după ce au încheiat campania de vaccinare pentru grupurile considerate de risc, precum funcţionarii, angajaţii portuari şi transportatorii, a relatat presa locală.

Şi după cum a explicat recent la televiziunea de stat CGTN responsabilul Centrului pentru Controlul Bolilor, Gao Fu, China se aşteaptă să vaccineze între 70% şi 80% din populaţie până la sfârşitul acestui an sau la jumătatea lui 2022, când ar urma să se atingă imunitatea de grup. Pentru aceasta, China ar trebui să vaccineze între 900 de milioane şi un miliard de persoane, potrivit lui Gao.

Deocamdată, autorităţile chineze au autorizat comercializarea a patru vaccinuri anticoronavirus ale companiilor Sinopharm, CanSino şi Sinovac. Totodată, nu mai puţin de 16 vaccinuri anticoronavirus dezvoltate în China au intrat deja în faza de teste clinice, potrivit declaraţiilor făcute de un funcţionar guvernamental la sfârşitul lui ianuarie.

Momentan, autorităţile de la Beijing nu au autorizat comercializarea pe teritoriul chinez a niciunui vaccin dezvoltat în străinătate, în pofida faptul că, de pildă, compania farmaceutică Fosun Pharma a semnat un acord pentru distribuirea în exclusivitate a vaccinului Pfizer-BioNTech în China.

Leave A Reply

Your email address will not be published.