UEFA, pregătită să le permită fanilor să fie prezenţi pe mai mult de 30% din capacitatea stadioanelor

0 319

UEFA este pregătită să le permită fanilor să fie prezenţi pe mai mult de 30% din capacitatea stadioanelor, această măsură urmând să fie luată în perspectiva EURO 2020 din această vară. scrie marţi France Football.

La şase luni după ce a autorizat revenirea publicului în competiţiile europene, până la 30% din capacitatea stadioanelor, pentru a lupta împotriva răspândirii coronavirusului, UEFA este pregătită să renunţe la această limită pentru a asigura, în conformitate cu reglementările locale, un număr mai mare de spectatori la EURO 2020.

Autorităţile din Rusia şi Anglia au indicat deja că ar putea autoriza o prezenţă mai importantă a publicului pe stadioane la meciurile de la EURO 2020 ce vor avea loc la Sankt Petersburg şi Londra (Wembley).

UEFA nu acceptă ca meciurile de la EURO 2020 să se dispute cu porţile închise şi le cere celor 12 oraşe gazdă să primească spectatori, a declarat la mijlocul lui martie preşedintele forului fotbalistic european, Aleksander Ceferin.

UEFA a indicat că 7 aprilie rămâne termenul limită pentru ca oraşele să prezinte numărul de fani care vor avea acces pe stadioane.

Programată iniţial în 2020, competiţia a fost amânată pentru 2021 ca urmare a pandemiei. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021 în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania). România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European de fotbal pe Arena Naţională din Capitală.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, precum şi partida din optimi care va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C (28 iunie, ora 22:00).

Leave A Reply

Your email address will not be published.