De ce este ținut în brațe de o coaliție șubredă un ministru catastrofal?

0 427

Este cel puțin ciudat cum PNL, un mare partid de dreapta, pleacă capul în fața unui partid de buzunar, USR care s-a cățărat la guvernare printr-un favor al împrejurărilor. Vlad Voiculescu, catastrofa de la sănătate care trebuia demis de multă vreme pentru multitudinea de nereguli din ”parohia” sa dar și pentru acuzațiile de spionaj, rămâne neclinitit, pe scaunul ministerial.

Lăsând la o parte morții arși din cauza suprasocilitărilor instalațiilor electrice din spitale, atrocitatea de la Spitalul Foișor, VeVe are în cârcă și o acțiune interesantă de spionaj după ce baza de date ale ministerului condus de el a fost accesată de pe o adresă de IP din Germania.

De ce este interesantă? Păi să vedem de ce.

La finele lunii ianuarie a acestui an, USR a declanșat un mare scandal din cauza vaccinărilor. Salvatoriștii acuzau că militarii, polițiștii și membrii serviciilor secrete s-ar vaccina peste rând în detrimentul poporului. Asta deși în data de 20 ianuarie 2021 premierul Câțu semna alături de ministrul sănătății Vlad Voiculescu o Hotărâre de Guvern care prevede că toate cadrele militare, polițiștii și lucrătorii serviciilor împreună cu familiile sunt incluse în etapa a ll-a de vaccinare.

După ce a semnat cu propria mână dreaptă documentul cu pricina, VeVe și-a alarmat colegii de la partid că se întâmplă nereguli grave în ceea ce privește vaccinarea. La unison, toți salvatoriștii au cerut transparență. Au mai cerut și ca listele celor care se vaccinează să fie făcute public. Pe baza acestei transparențe, un calculator cu IP din afara ţării, a încercat, conform presei, de peste 200 de ori să descarce datele din  Registrul Naţional Electronic de Vaccinări.

Prins cu fapta ilegală Vlad Voiculescu a încercat să se apere căutând să ofere explicații cel puțin penibile. Persoana care a încercat sa descarce ilegal baza de date a ministerului este un anume Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului. Acesta a primit parola de acces la Registrul Național Electronic de Vaccinări de la Andreea Moldovan (uitat fie-i numele). Pentru furt și atentat la securitatea națională a fost înștiințat Parchetul care a declanșat o anchetă în acest caz.

Băiatul ăsta, Voinea, un onorific de substanță a avut acees la nume, prenume, adrese ale ofițerilor de informații, cadre militare cu rang dar și alt personal din zona cu grade. Cum dracu este posibil? Păi este posibil…Știe cineva cât costă o astfel de bază de date și cine ar fi interesat de ea?

Buuuun! Cazul Foișor. Peste 200 de pacienți ai modernului spital de Ortopedie sunt evacuați în miez de noapte pentru a face loc bolnavilor de COVID. Pacienți operați pe coloană, cazuri grave, scoși fără milă din cauza unui ordin SEMNAT de ministrul Vlad Voiculescu și secretarul de stat Raed Arafat. Proteste, scoietatea civilă furioasă, mediul politic în fierbere, Voiculescu rămâne intact. De neatins. De ce? Cine sprijină o catastrofă de ministru care nu a făcut absolut nimic constructiv de când se află la fruntea ministerului? Ei au semnat în ciuda opoziției conducerii spitalului Foișor după cum reiese din adresa trimisă ”magicianului VeVe”:

”Conform celor menţionate de Ordinul 434/2021 din 26 martie 2021, criteriile menţionate NU sunt îndeplinite de Spitalul clinic de Ortopedie Traumatologie şi TBC Osteoarticular ”Foişor”, fiind obligaţi să vă atenţionăm de acest context de neconformitate pentru a evita concluzii provocatoare de malpraxis sau de perturbare a întregii activităţi a spitalului, care este eminamente ortopedică, prin monoprofil”, se arată în documentul adresat Ministerului Sănătăţii şi semnat de managerul spitalului Foișor, de directorii medical şi financiar-contabil dar şi de şefii de secţie de la același spital Foișor.

Ba chiar mai mult, Vlad Voiculescu umilește premierul organizând o conferință de presă care a început în aceiași secundă cu o conferință de presă organizată de Câțu. Premierul solicita demisia ministrului sănătății. Liberalii solicitau demisia lui Vociulescu. Strada, e drept, puțin animată de protestatari cere demisia lui VeVe. Azi, după o scurtă ședință a coaliției, Dan Barna, ilustrul șef de la USR iese învingător și anunță că nu se schimbă nimic. Vlăduț rămâne ministru pe sănătate. Vă mai aduceți aminte cum a ieșit Petre Roman de la o ședință cu țărăniștii? Triumfător și declarând: domnilor, nu vă jucați cu focul. Cam așa a făcut azi Barna.

VeVe nu e de vină, el nu răspunde de nimic, nu se face vinovat de nimic, întotdeauna vina este a altcuiva. Ce s-ar fi întâmplat dacă în locul acestui impostor s-ar fi aflat un ministru al sănătății dat de PSD? Ar fi luat țara foc. Dar, desigur, inepțiile și morții sub pătură useristă sunt mult mai ușor de suportat de națiune pentru că, nu-i așa, am scăpat de ciuma roșie!

Dacă Parchetul îl găsește vinovat pe VeVe de complicitate la spionaj și pe al său consilier onorific de spionaj, ce va face Barna? Dacă VeVe se va face vinovat de tentativa de omor la care au fost supuși persoanele evacuate în miez din noapte din spitalul Foișor? Ce va face Barna?

Din toate aceste evenimente se înțelege un singur lucru! PNL se află sub papucul USR, UDMR stă la pândă și adulmecă prada. Tot războiul ăsta se va lăsa cu mult sânge dar și cu o droaie de dezvăluiri și dosare! Vizionare plăcută.

Și apropo VeVe, de ce ai transformat Spitalul Foișor în suport Covid în condițiile în care această unitate urma să primească o nouă acreditare pentru bănca de țesut osos-tendinos? Nu pentru a nu mai primi acreditare si de a transfera această bancă către o clinică privată? Vom reveni!

Leave A Reply

Your email address will not be published.