LPF – Salutăm intenţia de a permite revenirea spectatorilor pe arenele sportive

0 330

Liga Profesionistă de Fotbal salută intenţia Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de a permite revenirea spectatorilor pe arenele sportive, precizând că va continua dialogul cu MTS şi MS în ceea ce priveşte crearea cadrului general de acces.

“Salutăm intenţia comună a Ministerului Tineretului şi Sportului, Ministerului Sănătăţii şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă de a permite, în cel mai scurt timp şi în condiţii de siguranţă, revenire spectatorilor pe arenele sportive. Liga Profesionistă de Fotbal va continua dialogul activ purtat cu Ministerului Tineretului şi Sportului şi Ministerului Sănătăţii în perioada pandemiei, cu privire la revenirea suporterilor pe stadioanele pe care se desfăşoară competiţia CASA Liga I şi va furniza în continuare materiale şi proceduri, care să sprijine experţii instituţiilor abilitate în crearea cadrului general de acces pe arenele sportive”, se arată într-un comunicat al ligii.

Instituţia care organizează Liga I consideră că suporterii pot respecta regulile transmise de autorităţi.

“Sportul Rege a demonstrat în perioada pandemiei faptul că respectarea regulilor transmise de autorităţi poate duce spre revenirea la o viaţă normală. Fotbalul are acum nevoie de suporterii săi în arenele sportive, pentru că, la final, fanii sunt cei care contează cel mai mult. Totodată, ţinem să salutăm şi implicarea FRF în acest demers şi să subliniem importanţa existenţei unei cooperări constructive între Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal, dincolo de disputele inerente generate de diferenţele de opinii normale într-un fotbal, care garantează şi susţine dreptul la libera exprimare, precum şi alte valori fundamentale: transparenţă, integritate, solidaritate şi, nu în ultimul rând, responsabilitate”, precizează sursa citată.

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, luni, că Guvernul a creat posibilitatea organizării de evenimente sportive pilot cu spectatori, cu o participare de 50% de persoane vaccinate sau care au un test PCR ori test rapid negativ la coronavirus, un astfel de eveniment putând să fie finala Cupei României la fotbal. El a precizat însă că este obligatorie purtarea măştii la toate aceste evenimente.

Leave A Reply

Your email address will not be published.