Handbal feminin: Dunărea Brăila a transferat-o pe norvegianca Amanda Kurtovic

0 338

Clubul de handbal feminin HC Dunărea Brăila a obţinut semnătura interului dreapta norvegian Amanda Kurtovic, a anunţat gruparea, luni, pe pagina sa de Facebook.

Kurtovic are în palmares un titlu de campioană olimpică, în 2012, două titluri mondiale, în 2011 şi 2015, precum şi un titlu european, câştigat în 2016. Amanda Kurtovic a obţinut şi o medalie de bronz în Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, pentru care a evoluat timp de două sezoane, câştigând şi Liga Naţională, Cupa României şi Supercupa României.

”Aştept cu nerăbdare startul noului sezon. Am stat în România doi ani de zile şi sunt fericită că mă reîntorc. Liga din România este una puternică şi pe noi jucătorii acest lucru ne ambiţionează şi mai mult. Brăila a format o echipă cu jucătoare valoroase şi cu un tehnician profesionist şi sunt mândră că fac parte din acest proiect. Îmi doresc medalii şi să evoluăm în viitor în cupele europene. Sunt convinsă că vom realiza lucruri frumoase împreună”, a declarat Amanda Kurtovic.

Preşedintele HC Dunărea Brăila, George Caranica, a afirmat despre cea mai nouă achiziţie a echipei brăilene: ”Amanda Kurtovic este un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Titlurile de campioană olimpică, mondială şi europeană spun multe despre ea. Va fi o jucătoare de bază la noi în echipă, fiind considerată una dintre cele mai bune handbaliste din lume, pe postul de inter dreapta. Ne bucurăm că reuşim să aducem la Brăila jucătoare cu experienţă în campionate puternice şi competiţii internaţionale”.

Pentru sezonul viitor, Dunărea Brăila le-a mai transferat pe braziliencele Larissa Fais Munhoz Araujo (extremă stânga), Jessica Quintino (extrema dreapta), Samara Da Silva (inter stânga), Ana Paula Rodrigues Belo (centru), Francielle Gomes da Rocha (centru) şi Mayssa Pessoa (portar), precum şi pe apărătoarea suedeză Sabina Rosengren Jacobsen. Portarul Elena Şerban, interul stânga belarus Maria Kanaval şi extrema stângă nord-macedoneană Jovana Sazdovska şi-au prelungit contractele. Noul antrenor al echipei va fi danezul Morten Soubak, fostul selecţioner al naţionalei Braziliei.

Leave A Reply

Your email address will not be published.