ARGEDAVA 21 – Treceri prin plutire pe Fluviul Dunărea

0 531

Militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni” au executat, timp de două zile, mai multe treceri prin plutire pe Fluviului Dunărea, cu tehnica din dotare, în poligonul de instrucție Vărsătura.

„Trecerea prin plutire a unui curs de apă cu transportoarele amfibii blindate (TAB) este o activitate de instruire cu grad ridicat de risc și am luat toate măsurile pentru executarea activităților în maximă siguranță. Transportoarele au fost atent pregătite iar militari din cadrul Secției de scafandri fluviali, EOD și geniu din Divizionul 176 Nave Scafandri au însoțit în permanență tehnica de luptă în apă.

Această activitate începe cu pregatirea tehnicii pentru a intra la apă și obiectivul principal al antrenamentelor îl constituie perfecționarea deprinderilor mecanicilor conductori în conducerea TAB pe cursul de apă.

După o săptămână în care am executat exerciții de antrenament în teren (FTX) și exerciții tactice cu trageri de luptă (LFX), dislocarea cu succes a tehnicii în Vărsătura și apoi pe Fluviul Dunărea demonstrează că toți cei implicați, mecanicii conductori, comandanții de subunități și personalul comandamentului, și-au făcut datoria.

Pe lângă activitatea din Vărsătura, realizată cu sprijinul impecabil al Batalionului Nave Treceri Fluviale „Danubius”, o parte din militarii batalionului execută instruirea pe bărci, cu operatori din cadrul Brigăzii 282 Blindată „Unirea Principatelor”, în raionul Frecăței.

Pentru noi, militarii Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, exercițiul multinațional „ARGEDAVA 21” atinge apogeul pe 8 iunie când o companie de infanterie va forța Fluviul Dunărea pentru executarea unei operații ofensive.” a declarat comandantul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”, locotenent-colonel Dan-Laurențiu Popescu.

În perioada 24.05-09.06, Brigada 1 Mecanizată „Argedava” participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional „ARGEDAVA 21”, conectat la exercițiul multinațional „DACIA 21”.

(Locotenent Sergiu Iosub)

Leave A Reply

Your email address will not be published.