EURO-2020. Peskov, despre echipamentul echipei Ucrainei cu conturul Crimeii

0 326

Kremlinul pornește de la considerentul că toate aspectele legate de Campionatul European de Fotbal (EURO-2020) sunt reglementate de UEFA, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov (foto), comentând situația generată de noul echipament al jucătorilor Ucrainei, pe care apare un slogan naționalist, precum și conturul Crimeii, relatează TASS.

”Reglementarea tuturor aspectelor se efectuează de către UEFA”, a spus Peskov, răspunzând la întrebarea agenției TASS dacă vor exista restricții, din partea Rusiei, cu privire la utilizarea unor astfel de echipamente, în cazul în care echipa ucraineană va juca în meciul din sferturile de finală ale EURO-2020, ce se va desfășura la Sankt-Petersburg.

Anterior, pe contul său de Facebook, șeful Asociației de Fotbal a Ucrainei, Andrei Pavelko, a anunțat că echipa Ucrainei va evolua la Campionatul European într-un echipament pe care va fi aplicat sloganul naționaliștilor ucraineni ”Slavă Ucrainei! Slavă eroilor!”. De asemenea, va fi desenat conturul Ucrainei, ce va cuprinde teritoriile necontrolate de Kiev din Donbass și Crimeea rusă.

Campionatul Europei se va desfășura în perioada 11 iunie – 11 iulie. Șapte meciuri ale turneului vor fi găzduite de Sankt-Petersburg, inclusiv meciul din sferturile de finală, la 2 iulie.

Leave A Reply

Your email address will not be published.