„Argedava 21”, exercițiu multinațional

0 335

În perioada 24 mai-9 iunie, Brigada 1 Mecanizată Argedava participă cu efective și tehnică la exercițiul multinațional Argedava 21, conectat la exercițiul Dacia 21, în trei locații diferite: Smârdan, Frecăței și Vărsătura.

Marți, 25 mai, Batalionul 2 Infanterie Călugăreni, întărit cu o companie din Batalionul 300 Infanterie Sfântul Andrei și cu un pluton de infanterie din Republica Moldova, a executat un exercițiu de antrenament în teren (FTX), cu tema Compania de infanterie în ofensiva din mișcare.

Simultan, militarii Batalionului 114 Tancuri Petru Cercel au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice (STX), de nivel pluton, cu tema Plutonul de tancuri în ofensivă participă la cucerirea unui cap de pod de nivel brigadă, iar cei din Batalionul 113 Artilerie Bărăganul, un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice cu tema Alegerea, recunoașterea și ocuparea poziției de tragere.

Concomitent, militarii din comandamentul brigăzii participă la un exercițiu de tip Command Post Exercise (CPX), care se desfășoară în perioada 25-27 mai.

  • ✍🏼 Locotenent Sergiu Iosub

Leave A Reply

Your email address will not be published.