Putin: Procesele geopolitice devin tot mai turbulente

0 421

Procesele geopolitice devin tot mai turbulente în lume, în ciuda unor semnale pozitive, iar erodarea dreptului internaţional continuă, a afirmat preşedintele rus Vladimir Putin într-un mesaj video adresat participanţilor la Conferinţa privind Securitatea Internaţională de la Moscova, postat miercuri pe site-ul Kremlinului, relatează versiunea în engleză a agenţiei ruse de presă TASS.

„Din păcate, procesele geopolitice devin tot mai turbulente, în ciuda unor semnale pozitive izolate. Erodarea dreptului internaţional continuă de asemenea. Încercările de a folosi forţa pentru promovarea intereselor proprii şi întărirea securităţii proprii în detrimentul securităţii altora continuă neabătute”, a spus liderul rus.

Soluţia la cele mai importante chestiuni de pe agenda militară şi politică de astăzi şi căutarea productivă a unor răspunsuri comune la provocări comune sunt cruciale pentru „consolidarea securităţii în lume şi pentru dezvoltarea sustenabilă”, a afirmat Putin.

„Conflictele armate regionale, riscurile proliferării armelor de distrugere în masă, activitatea grupurilor criminale transfrontaliere, traficul de droguri şi infractorii cibernetici sunt motive de mare îngrijorare”, a mai declarat liderul de la Kremlin.

„Terorismul internaţional continuă să reprezinte o ameninţare specială”, a evidenţiat Putin, potrivit TASS.

Amploarea şi natura globală a acestor provocări necesită ca toate statele să îşi adune eforturile, iar această activitate colectivă trebuie să se bazeze pe dreptul internaţional şi pe obiectivele şi principiile Cartei ONU, a declarat el.

„Orice reguli noi trebuie formulate sub auspiciile ONU. Orice alte căi vor duce la haos şi impredictibilitate”, a subliniat Putin.

De la crearea sa, ONU a fost şi rămâne baza sistemului de relaţii internaţionale, iar obiectivul principal al acestei organizaţii cu autoritate şi recunoscută internaţional este „de a preveni un conflict global, un nou război mondial”, a mai spus el.

Leave A Reply

Your email address will not be published.