Franța, lovitură dură pentru persoanele nevaccinate

0 565

Din 21 iulie, documentul care atestă efectuarea vaccinării, a unui test negativ sau recuperarea în urma infectării cu Covid-19 va fi obligatoriu în locurile cu peste 50 de persoane. 

„Din 21 iulie, permisul sanitar va fi cerut în locurile de agrement și de cultură. Mai exact, pentru a avea acces la un spectacol, parc de distracții, un concert sau un festival, toți compatrioții noștri de peste 12 ani vor trebui să fie vaccinați sau să prezinte un rezultat negativ la test”, a declarat Emmanuel Macron. 

Mai mult, de la începutul lunii august, permisul sanitar va fi necesar şi pentru accesul în cafenele, restaurante, centre comerciale și în anumite mijloace de transport, a mai anunţat președintele. Măsura se va aplica în cazul tuturor persoanelor, indiferent de statutul lor: clienți, utilizatori, angajați. 

„De la începutul lunii august, permisul sanitar se va cere în cafenele, restaurante, centre comerciale, precum și în spitale, case de bătrâni, unități medico-sociale, dar și în avioane, trenuri și autocare pentru călătorii lungi”, a adăugat Macron. 

 Măsura ar urma să fie aplicată și în alte state europene.

Leave A Reply

Your email address will not be published.