Start în proiectul european de reunire a sporturilor tradiționale înrudite cu oina!

0 311

Federația Română de Oină este lider de proiect Erasmus+ în cadrul Small Collaborative Partnership. Titlul proiectului este ,,Reuniting Traditional Battball Sports/Reunirea Sporturilor Tradiționale cu Baston și Minge’’, se desfășoară în perioada 1 ianuarie 2021 și 31.12.2022 și are ca scop promovarea sporturilor și jocurilor tradiționale europene în comunitatea organizațiilor partenere, precum și la nivelul Uniunii Europene (UE).

În proeict vor fi promovate în special sporturile traditionale cu minge mica si baston. Alături de Federația Română de Oină parteneri în proiect mai sunt: Legaramlat Nonprofit (Ungaria), Asociatia Ingens Risus (România) și MTU Coraliam (Estonia).

Prima întâlnire transnațională a avut loc în perioada 13-15.07.2021, la Mezőberény, Ungaria. Scopul a fost acela de a crea o sinergie între membrii echipei de proiect din fiecare organizație și de a crea un cadru pentru perioada activitatea din următoare de 6 luni. S-au abordat aspectele administrative care trebuie să fie cunoscute de toți partenerii și s-au discutat următorii pași în creșterea vizibilității proiectului.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat si jocul asemanator din Ungaria, meta.

Federația Română de oină mulțumește tuturor celor care au participat la intalnire si privește cu încredere că fiecare demers și spectacol sportiv va fi un succes!

Leave A Reply

Your email address will not be published.