Cum să ne ferim de animalele sălbatice în timpul drumețiilor

0 467

Nu părăsiti niciodata poteca marcata. Animalele sălbatice evita zonele frecventate de oameni. Astfel minimizati riscul de a va intalni cu ele.

Nu mergeți singur pe munte. O simplă discuție cu partenerul este suficientă pentru a ține animalele sălbatice la distanta. Puteti de asemenea sa strigati din cand in cand sau sa luati la dumneavoastra un fluier (un astfel de fluier se găsește de regulă la cataramă de prins la piept a rucsacului)

Țineți cainii de companie legati în lesă. Aceștia pot agita animalele sălbatice și le pot trimite înspre dumneavoastră.

Luați cu dumneavoastră și țineți la îndemână spray-ul pe baza de piper impotriva animalelor salbatice.

Acesta este foarte mic si compact (mai mic decat un deodorant obisnuit, se poate achizitiona de la magazinele cu specific vanatoresc) si poate fi de un real folos.

Evitați să faceți plimbări seara târziu sau noaptea. Animalele sunt mult mai active în această perioadă.

Dacă aveți de gând să campați cu cortul, nu o faceți în locuri izolate. Asigurați-vă că montați cortul într-o zonă de campare organizată și ca nu țineți niciun fel de mâncare în acesta (animalele sălbatice pot detecta chiar și mirosul conservelor nedesfăcute). Hrana legați-o la înălțime undeva mai departe de cort. Nu mâncați în cort sau în imediata apropiere a acestuia și spălați-vă pe mâini după ce luați masa pentru a îndepărta orice urma de miros de mâncare.

(Salvamont Poiana Brașov)

Leave A Reply

Your email address will not be published.