(VIDEO) FCSB (Steaua) victorie pentru istorie în eternul derby!

0 508

FCSB (Steaua) a surclasat-o pe Dinamo cu scorul de 6-0 (4-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în etapa a 8-a a Ligii I de fotbal.

Aceasta a fost cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în „eternul derby” al fotbalului românesc. Vicecampioana s-a impus prin golurile marcate de Claudiu Keşeru (26), Octavian Popescu (43), Paulo Vinicius (45+2), Andrei Cordea (45+7 – penalty), Valentin Gheorghe (54) şi autogolul lui Ricardo Grigore (67).

O mare însemnătate la acest scor a avut-o faptul că Dinamo a jucat mai bine de o repriză în zece oameni.

Ambele echipe au început meciul avântat, cu un plus de agresivitate pentru Dinamo, care putea fi sancţionată cu penalty încă din min. 6, la o intervenţie a lui Răuţă asupra lui Octavian Popescu, în propriul careu.

Dinamo a avut prima oportunitate, însă încercarea de ”scăriţă” a lui Sorescu a fost eşuată (7).

FCSB (Steaua) a fost aproape de deschiderea scorului în min. 16, când reluarea lui Oct. Popescu a fost reţinută în doi timpi de Eşanu.

Echipa antrenată de Edi Iordănescu a înscris primul gol în min. 26, prin Keşeru, din lovitură liberă de la 17 metri, după un fault comis de Itu asupra sa.

Echilibrul numeric s-a rupt în min. 37, când Filip a fost eliminat pentru o intrare brutală asupra lui Valentin Gheorghe. Dinamovistul nu l-a atins pe adversarul său, dar intensitatea intervenţiei justifică sancţiunea.

FCSB (Steaua) a mai ratat prin Iulian Cristea (40), care a reluat cu capul pe lângă poartă din 7 metri.

Finalul primei reprize a fost de coşmar pentru Dinamo, care a încasat trei goluri în doar câteva minute. Octavian Popescu (43), angajat inteligent de Cordea, a înscris cu un şut din unghi, apoi Vinicius (45+2) a reluat în plasă cu capul mingea centrată de Olaru, iar Cordea a transformat un penalty (45+7), după un fault comis de portarul Eşanu la Olaru, la un contraatac al gazdelor.

FCSB (Steaua) a controlat jocul şi în partea secundă, însă nu a mai forţat. Keşeru (50) a tras pe lângă poartă, după care Valentin Gheorghe a marcat la meciul său de debut la FCSB (Steaua) (54), profitând de ezitările fundaşilor Giafer şi Grigore. Keşeru a fost aproape de dublă (64), mingea ştergând transversala la o lovitură liberă. Al şaselea gol a venit în min. 67, când centrarea lui Olaru a fost reluată de Miron, după care Ricardo Grigore a deviat-o în propria poartă.

Dinamo a avut o şansă să înscrie golul de onoare, dar Sorescu a trimis din lovitură liberă (69) puţin pe lângă poartă.

Gazdele puteau să mai înscrie o dată, însă Ianis Stoica (82) a ratat incredibil din 5 metri.

Dinamo, care nu a avut niciun şut pe poartă duminică seara, a ajuns la cinci eşecuri consecutive, fără gol marcat.

Pentru că orice suporter al roș-albaștrilor care a fost prezent pe Arena Națională duminică seară va putea să spună: ‘Am fost acolo când echipa mea de suflet a umilit-o pe Dinamo!’ – FCSB

”Eternul derby” a ajuns la episodul 149, ”roş-albaştrii” având 46 de victorii, ”roş-albii” 49, iar alte 54 de meciuri s-au terminat la egalitate. În ultimele 49 de partide din Liga I s-a consemnat un singur rezultat de 0-0, pe 9 august 2015.

Ultimul succes bifat în campionat de dinamovişti din postura de vizitatori datează din 25 aprilie 2011 (1-0), gol înscris de Gabriel Torje, potrivit site-ului LPF.

Jucătorii au ieşit pe teren, înaintea meciului, cu căţei în braţe, în urma unei campanii demarate de Liga Profesionistă de Fotbal şi Consiliul Judeţean Ilfov, intitulată ”Umple golul din viaţa ta!”. Câinii provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibili pentru adopţie.

Reacții după meci:

„Victoria este a băieţilor, a echipei, noi suntem pe lângă ei. Ne bucurăm că s-a scris o pagină frumoasă în istoria acestui derby cu cea mai mare diferenţă de scor. Aveam nevoie de acest rezultat, l-am căutat, aveam nevoie de puncte. Punctele sunt ale echipei, rezultatul este pentru suporteri. Rezultatul este al lor, ştim că am creat o bucurie foarte mare suporterilor pentru că avem nevoie să aducem lângă noi un număr cât mai mare. Ce avem nevoie mai mult decât orice este să reconstruim spiritul, pentru că am găsit multă lume căzută şi un entuziasm pierdut. Până nu reclădim spiritul, să avem personalitate la fiecare meci, să ne ducem după victorie, ne va fi foarte greu”, a declarat Edy Iordănescu într-o conferinţă de presă, dedicând victoria surorii sale care s-a căsătorit cu o zi înainte, neputând ajunge la eveniment datorită faptului că pregătea derby-ul cu Dinamo.

„Chiar toate lucrurile au decurs de minune. Trebuia să execut la penalty-ul lui Cordea, dar l-am lăsat, pentru că acum toată echipa trebuia să simtă că face parte dintr-un proiect. Nimeni nu şi-a calculat eforturile, chiar dacă uneori erau haotice. Cred că prin ce am realizat în carieră, mi-am câştigat respectul, am văzut la antrenamente, dar trebuie să fac asta în fiecare zi. Trebuie să ţin ritmul, nu mai am 20 de ani, dar nu mă las. M-am simţit ca în primul mandat, la primele meciuri. M-am retras puţin, să calmez nebunia din mine, eram ca un vulcan. Am venit să-mi demonstrez mie că pot, că pot face mai bine decât am făcut. Cred că există potenţial enorm, dar sunt multe etape de parcurs pentru titlu”, a declarat Claudiu Keşeru.

FCSB (Steaua) – FC Dinamo Bucureşti 6-0 (4-0)

Au marcat: Claudiu Keşeru (26), Octavian Popescu (43), Paulo Vinicius (45+2), Andrei Cordea (45+7 – penalty), Valentin Gheorghe (54), Ricardo Grigore (67, autogol).

Bucureşti, Arena Naţională: 36.147 spectatori; Liga I – etapa a 8-a

Statistică: Șuturi pe poartă 8-0; Șuturi pe lângă poartă 6-2; Lovituri libere 17-16; Cornere 5-3; Intervenții portar 0-2; Ocazii de gol 14-2; Cartonașe galbene 3-4

Au evoluat echipele:

FCSB (Steaua): 99. Andrei Vlad – 2. Valentin Creţu (6. Denis Haruţ, 64), 55. Paulo Vinicius, 4. Andrei Miron (căpitan), 33. Risto Radunovic – 27. Darius Olaru, 17. Iulian Cristea (23. Ovidiu Popescu, 65), 9. Octavian Popescu (30. Alexandru Musi, 76) – 98. Andrei Cordea (19. Ianis Stoica, 68), 28. Claudiu Keşeru (8. Adrian Şut, 76), 22. Valentin Gheorghe. Antrenor: Edward Iordănescu.

Rezerve neutilizate: 1. Cătălin Straton – 13. Andrei Dumiter, 26. Răzvan Oaidă, 77. Sorin Şerban.

Dinamo: 12. Mihai Eşanu – 3. Andrei Radu, 24. Deniz Giafer, 27. Ricardo Grigore, 75. Costin Ionuţ Amzar – 8. Cătălin Itu (32. Geani Creţu, 78), 5. Alexandru Răuţă, 7. Steliano Filip – 10. Cosmin Matei (44. Mirko Ivanovski, 46), 9. Gabriel Torje, 22. Deian Sorescu (căpitan). Antrenor: Dario Bonetti.

Rezerve neutilizate: 91. Plamen Iliev – 6. Marco Ehmann, 28. Valentin Ioan Borcea, 99. Robert Moldoveanu, 38. Andrei Ahmed Bani Mustafa, 15. Claudiu Stan, 35. Răzvan Popa.

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Alexandru Cerei (Cluj-Napoca); arbitru de rezervă: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova)

Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti) – CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) – LPF

Cartonaşe galbene: V. Creţu (14), Itu (24), C. Matei (45+2), Sorescu (53), Răuţă (61), Keşeru (63), Miron (80).

Cartonaş roşu: Steliano Filip (37).

Leave A Reply

Your email address will not be published.