Danube Protector 21 – exercițiu cu trageri de luptă reale pe Dunăre

0 465

Pentru marinarii militari din Flotila Fluvială, săptămâna 18-22 octombrie a reprezentat o altă provocare a exercițiului „Danube Protector 21”, aceștia desfășurând acțiuni specifice pentru apărarea căilor de comunicație fluviale în zona de responsabilitate și trageri cu muniție de luptă.

Un monitor, trei vedete blindate, patru vedete fluviale și două nave de sprijin logistic din structurile subordonate Comandamentului Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, au participat în această săptămână, pe brațul Sfântu Gheorghe al Dunării, la un nou episod din exercițiul complex „Danube Protector”.

Cu sprijinul corvetei 260 „Amiral Petre Bărbuneanu” și specialiștilor EOD (Explosive Ordinance Disposal) din Forțele Navale Române, exercițiul „Danube Protector 21”, organizat de Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”, a urmărit creșterea nivelului de pregătire și instruire al forțelor fluviale, prin executarea tragerilor cu sistemele de artilerie de la bordul navelor, într-un cadru tactic specific mediului din Delta Dunării.

Pentru menținerea securității și a siguranței de navigație în zona maritimă a fluviului Dunărea, forțele participante au aplicat proceduri operaționale de identificare a punctelor de apărare fluvială și a raioanelor de refacere a capacității de luptă, în sectoare neamenajate din spațiul fluvial cercetat. Prin intensificarea activităților de instruire, Forțele Navale Române își consolidează capacitatea de reacție, pentru asigurarea securității pe flancul estic al Alianței Nord Atlantice.

Leave A Reply

Your email address will not be published.