Handbal feminin: Victorie facilă pentru România la debutul său la Mondialul din Spania, 39-11 cu Iranul

0 603

Naţionala feminină de handbal a României a debutat cu o victorie facilă, 39-11 (20-3) cu Iranul, vineri seara, la Castello, în Grupa C a Campionatului Mondial din Spania.

În faţa unei formaţii modeste, o debutantă la Campionatul Mondial, echipa României a făcut o primă repriză destul de bună (20-3), însă a tratat multe faze cu superficialitate, ratând din situaţii de unu la unu cu portarul. În partea secundă, tricolorele au jucat prea relaxate şi au fost surprinse de adversare de mai multe ori, astfel că formaţia Iranului a ajuns la 11 goluri marcate.

În min. 19, la scorul de 12-2, tânăra Oana Borş a scăpat pe contraatac şi a marcat primul gol la naţională, însă a avut o aterizare nefericită şi s-a accidentat grav la genunchiul drept, părăsind terenul pe targă şi plângând în hohote.

România nu poate conta la acest Mondial pe două jucătoare de bază, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

Pentru România au marcat Elena-Nicoleta Dincă 6 goluri, Cristina Laslo 6, Dana-Andreea Rotaru 5, Lorena-Gabriela Ostase 3, Laura Moisă 3, Alina Ilie 3, Alexandra Dindiligan 3, Bianca-Maria Bazaliu 2, Crina-Elena Pintea 2, Alexandra-Georgiana Subţirică-Iovănescu 2, Bianca Elena Harabagiu 2, Mădălina Zamfirescu 1, Oana-Doina Borş 1.

Portarul Yuliya Dumanska a încheiat cu un procentaj remarcabil, 77%, cu 10 şuturi apărate din 13 aruncări. Diana Ciucă a avut 33% (5 aruncări parate din 13).

Golurile echipei Iranului au fost reuşite de Mina Vatanparast Tootoonsiz 6, Bahar Eizadgasht 1, Soona Bidadabdegah 1, Maryam Yousefi 1, Atieh Shahsavari 1, Elnaz Ghasemi 1.

Portarul Fatemeh Khalili Behfar a apărat nu mai puţin de 18 aruncări (din 56), încheind cu un procentaj de 32%.

Au arbitrat rusoaicele Viktoria Alpaidze şi Tatiana Berezkina.

În celălalt meci al grupei se vor înfrunta, tot vineri, Norvegia şi Kazahstanul.

Reacții după meci

„Era foarte important pentru noi să debutăm cu dreptul respectând adversarul de astăzi. Iar al doilea lucru important era ca jucătoarele să fie sănătoase, acestea sunt cele două lucruri pe care le-am fi dorit. Am făcut din punct de vedere al handbalului lucrurile pe care le discutasem înainte. Cred că la un prim meci la un Mondial este greu să iasă perfect, păstrând proporţiile handbalistice, e foarte greu să crezi că poţi juca un meci perfect, fără niciun fel de eroare. Lucrurile pe care ni le-am propus să le respectăm înainte de meci au fost patru obiective şi le-am respectat. Aşa că din punctul ăsta de vedere sunt mulţumit.

Trebuie să înţelegem că la următorul meci trebuie să fim mai buni cu lucrurile pe care le-am stabilit pentru că adversarii vor fi din ce în ce mai buni. Un prim obiectiv era legat de o anumită conduită a noastră la faza defensivă, al doilea a fost legat de numărul total de goluri pe care să îl primim de la Iran, pusesem 15 pe hârtie, al treilea obiectiv a fost să ne adaptăm noilor reguli ale arbitrajului care au fost prezentate înainte de Campionatul Mondial, iar pe fază noastră de atac singurul nostru obiectiv a fost să alergăm cât mai mult, pentru că avem o pauză destul de mare de când am venit din Spania”, a declarat selecționerul Adi Vasile.

FLASH

👉România va juca următorul său meci duminică, de la ora 19:00, contra Kazahstanului.

👉Primele două clasate se califică în grupele principale.

👉România este singura echipă prezentă la toate cele 25 de ediţii ale Campionatului Mondial (incluzând-o şi pe aceasta). La precedenta ediţie, în 2019 (Japonia), tricolorele s-au clasat pe locul 12.

👉România are în palmares patru medalii la Campionatul Mondial: una de aur (1962), două de argint (1973 şi 2005) şi una de bronz (2015).

(Foto: IHF)

Leave A Reply

Your email address will not be published.