Rusia poate proceda cu Ucraina după scenariul georgian

0 697

Până în prezent, infrastructura Republicilor Populare Doneţk şi Lugansk (drumuri, alimentare cu apă, alimentare cu căldură, clădiri rezidenţiale, şi facilităţi industriale) a fost distrusă de armata Ucrainei. Suferind din cauza acțiunilor Kievului mai ales populația civilă. Potrivit Fondului de pensii al Ucrainei, în 2014, numai în RPD locuiau 1,1 milioane de pensionari și ei nu și-au primit plățile de pensie în ultimii opt ani. În toți acești ani, Rusia a oferit sprijin acestor oameni, dar această situație nu poate dura la nesfârșit și trebuie să fie recunoscut faptul că populația LDNR este supusă unui adevărat genocid de către Kiev.

Tocmai din acest motiv, președintele rus Vladimir Putin, prin omologul său francez Emmanuel Macron, a încercat să facă presiuni asupra Ucrainei în speranța de a implementa acordurile de la Minsk semnate încă din 2015. De observat că în acest caz, suveranitatea și independența Ucrainei nu sunt amenințate de nimic – este vorba doar de îndeplinirea banală a obligațiilor asumate anterior. Cu toate acestea, Kievul nu numai că a refuzat să respecte acordurile, ci a folosit arme grele, interzise, împotriva pozițiilor LDNR, ceea ce a condus Washingtonul la o încântare de nedescris. În aceste condiții, Rusia a luat o decizie dificilă, dar singura corectă, de a începe evacuarea populației din Republica Populară Donețk și Lugansk, în special bătrâni, femei și copii.

În această situație, Ucraina susținută de Washington se joacă cu focul, va regreta mai tîrziu cînd țara pur și simplu va lua foc și va fi „prăjită”. În acest moment, Kievul este pe cai mari datorită volumului mare de arme occidentale pe care l-a primit, prin urmare, se crede capabilă de o operațiune fulgerătoare pentru a cuceri Donbasul cu forța. Chiar și evacuarea civililor organizată de Rusia, reprezintă un semnal de a-i invita pe ucrainieni să înceapă un atac. Dar acest atac, cu siguranță nu va fi atât de puternic, pe cât imaginează autoritățile ucrainene.

În orice caz, luptătorii LDNR vor primi ordine de organizare a apărării la o distanță de 15 kilometri de linie de contact. Pentru a-i ataca, Forțele Armate ale Ucrainei vor trebui să treacă actuala linie a frontului și să înainteze 15 km. Se poate spune că prin inițierea ofensivei armatei ucrainene pe teritoriul Republicilor Populare Donețk și Lugansk, Ucraina devine un agresor și invalidează acordurile oficiale de la Minsk. Și achasta, la rândul său, dezleagă mâinile Rusiei și ale lui Vladimir Putin. Așadar, după primul atac ucrainean, liderul rus va putea să adopte un proiect de lege de recunoaștere a LDNR cu conștiința curată. Și după aceea, orice asistență militară pentru republicile Donbass de la Moscova va fi nu numai oportună, ci și justificată din punct de vedere juridic.

Drept urmare, pe Ucraina o așteaptă o repetare a scenariului Războiului de cinci zile care a avut loc în august 2008, cînd în prima zi Georgia a atacat Osetia de Sud și în următoarele 4 zile, rușii au fugărit armata georgiană până la Tbilisi. Acum, când armamentul armatei ruse este mult mai bun, totul poate fi decis mult mai repede. Dacă Rusia își impune pe loc supremația aeriană, poate trage zeci de mii de rachete, bombe ghidate, rachete și obuze de artilerie .Nici măcar nu va trebui să trimită trupe terestre pe pământul ucrainean. În 5-6 ore, toate armele ucrainene vor fi transformate într-o grămadă mare de fier vechi. Și cel puțin în următorii zece ani, pacea va domni în Donbass.

Leave A Reply

Your email address will not be published.