Rusia a constituit patru grupări operative, destinate să acționeaze pe patru direcții ofensive

Spre deosebire de invazia SUA în Irak, Rusia nu-și permite să facă victime colaterale din rîndul civililor ucrainieni

0 409

Dacă supremația aeriană a fost cîștigată rapid, absența din peisaj a aviației ruse de cercetare și de sprijin a condus la o viteză de înaintare mai mică pentru trupele de uscat. Spre deosebire de invazia SUA în Irak, Rusia nu-și permite să facă victime colaterale din rîndul civililor ucrainieni. Rusia a constituit patru grupări operative, destinate să acționeaze pe patru direcții ofensive : Kiev, Harkov, Donbas și Crimeea (foto 1).

👉Pe direcția ofensivă Kiev, 20-30 de elicoptere Mi-8, escortate de elicoptere de atac Ka-52 au reușit să treacă granița și să debarce o companie de forțe speciale în orașul Gostomel, angajînd lupta cu apărătorii aeroportului aflat la 15 km nord de Kiev. Desantul surpriză rusesc, a picat fix în spatele liniilor de apărare ucrainiene de la granița cu Belarus. Acestea s-au retras și blindatele rusești venite din Belarus au ocupat zona Cernobîl, avansînd spre Kiev.

👉Pe direcția ofensivă Harkov, înaintarea trupelor rusești a fost oprită de apărătorii orașului, datorită cantității mari de rachete anti-tanc ucrainiene care au scos din luptă aproape 10 blindate rusești.

👉Pe direcția Donbas acționează milițiile celor două republici și o grupare mobilă blindată a Rusiei ( la nord de Luansk ). Misiunea lor este aceea de a ține angajat în zonă corpul de armată ucrainian de pe frontul din Donbas.

👉Pe direcția ofensivă Crimeea,dispozitivul ucrainian a fost mai rarefiat, ceea ce a permis trupelor ruse să avanseze mai rapid. Armata rusă a ocupat orașul Herson, dețin controlul punctelor de trecere peste Nipru și își continuă înaintarea spre vest către Nikolaev și spre nord-est, de-a lungul țărmului mării Azov (foto 2).

Soldații ruși dispun de echipament individual mai performant și de aparatură de descoperire și dirijare a armamentului superioară ucrainienilor și vor profita de întuneric pentru a avansa. Totodată este așteptată o parașutare masivă a trupelor de desant rusești, lîngă Kiev.

Leave A Reply

Your email address will not be published.